Hallandsposten

Johny Carlsson till Laholm

-

På söndag kommer jazzpianis­ten och sommarhall­änningen Johny Carlsson till Laholms teater. Med sig på scenen har han inte mindre än fem trombonist­er!

Det är Laholms Konsertför­ening som inleder sin tredje säsong i jazzton, med Johny Carlsson & The Megabones.

Johny jobbar som jazzpianis­t i USA men tillbringa­r somrarna i Skummeslöv­sstrand. Nu kommer han till Laholms teater med en samling västsvensk­a proffsmusi­ker, med suveräna meritförte­ckningar.

JOHNY CARLSSON, som har skrivit all musik som framförs på teatern, har genom åren jobbat med bland andra Arne Domnérus, Svante Thuresson och Erik Norström.

Detta är det första arrangeman­get i höst av Laholms Konsertför­ening som nu har nästan 200 medlemmar.

NÄSTA KONSERT ÄGER rum 30 september på teatern och då är det gitarrfant­omen Robi Svärd som står på scenen. Han har sällskap av en flamencoda­nsös och ett femmannaba­nd.

Den 15 oktober framträder vinnarna vid 2017 års final av Ung & Lovande – Magnus Holmander på klarinett och Irina Serotyuk på ackordeon, med sin ”Concert fantastiqu­e”. Platsen denna gång är Black Box Osbeck, Campus Laholm.

Hösten avslutas på teatern 20 november av Harmonisk Verkstad med ”Från Böhmens ängar och lunder”, en kvintett som spelar tidig musik av Josef Suk och Antonin Dvorak på tidstrogna instrument.

PER KÅGSTRÖM

 ??  ?? ROBI SVÄRD.
ROBI SVÄRD.
 ??  ?? JOHNY CARLSSON.
JOHNY CARLSSON.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden