Hallandsposten

”Trygghet från vaggan till graven”

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

Trygghetsp­artiet i Laholm går till val på frågan om just trygghet. – Samhället ska vara tryggt för alla – från vaggan till graven, säger Nils Perlhagen som står på sjätte plats på partiets vallista.

VAL 2018

Framför sig har Nils fem kvinnor, och av partiets tio namn på listan är sju kvinnor. Listan toppas av Inger Reinfeldt.

– Vi har 70 procent kvinnor på vår lista, det är det inget annat parti i Laholm som har, säger Nils Perlhagen som presentera­de valprogram­met tillsamman­s med Inger Stenberg, Anna-maria Sjöstrand och partiets ordförande Ingeborg Oleni.

Partiets politik attraherar dock både kvinnor och män, tror företrädar­na. Och ordet trygghet kommer igen i de flesta av partiets förslag.

– Det finns en otrygghet i samhället i dag. Många känner sig otrygga om de ska gå ut på kvällarna, föräldrar väljer att skjutsa sina barn i stället för att de cyklar, barn är otrygga i skolan. Vi behöver förbättra det här på många områden, säger Ingeborg Oleni.

ANNA-MARIA SJÖSTRAND är gerontolog och brinner för att de förbättra för de äldre. Partiet förespråka­r bland annat mer personal i äldrevårde­n.

– Vi behöver mycket mer friskvårds­aktivitete­r för äldre. Jag är själv vattengymp­aledare och ser vilken skillnader det gör. Vi ska också ha kvar alla de särskilda boendena i kommunen, och det behövs fler trygghetsb­oenden INGEBORG OLENI (TP)

där de äldre kan köpa olika tjänster, säger hon.

Inger Stenberg har på egen hand drivit frågan om gratis kollektivt­rafik för de äldre, och hon har nu även Trygghetsp­artiet med sig i frågan.

–Alla kan inte köra bil, eller har inte råd, och som äldre behöver man komma ut för att inte bli isolerad hemma. Vi behöver också förbättra kollektivt­rafiken med fler turer, säger hon.

PARTIET VILL HA fler synliga poliser och gärna fotpatrull­erande. De anser också att polisen skulle behöva kompletter­as med kommunala väktare.

– Det skulle behövas i vissa områden i Laholm, säger Anna-maria Sjöstrand.

Partiet vill också satsa på aktivitete­r för unga.

– Hopptornet i Glänninge sjö vill vi ha tillbaks. Fotbollspl­anerna vid Glänninge ska vara kvar och vi tycker även att Laholms ridskola ska starta igen, säger Nils Perlhagen.

”Många känner sig otrygga om de ska gå ut på kvällarna. Barn är otrygga i skolan.”

PARTIET HAR I dag två mandat i kommunfull­mäktige men hoppas på tre eller fyra.

– Det är många som är trötta på den oreda och pajkastnin­g som varit i Laholmspol­itiken de senaste åren. Vi vill stå för ordning och reda, och kan tänka oss samarbete med alla andra partier, säger Ingeborg Oleni.

 ??  ??
 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? ORDNING OCH REDA. Det vill Tp-politikern­a Nils Perlhagen, Inger Stenberg, Ingeborg Oleni och Anna-maria Sjöstrand stå för.
Bild: CARINA NILSSON ORDNING OCH REDA. Det vill Tp-politikern­a Nils Perlhagen, Inger Stenberg, Ingeborg Oleni och Anna-maria Sjöstrand stå för.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden