Hallandsposten

William Crighton till Halmstad

-

Han spelar Americana med en touch av Australien. På måndag 3 september kommer William Crighton till Café Strandgata­n 20 i Halmstad, efter att nyligen ha gjort succé vid den danska Tönderfest­ivalen.

William Crighton är en artist som brukar väcka stor uppmärksam­het redan när han kommer upp på scenen, med sitt långa skägg. Hans kläder ger dessutom en känsla av att han kommer direkt från vildmarken, i hemlandet Australien.

Hans musikalisk­a landskap sägs också vara tämligen vildvuxet, med influenser från Nick Cave och Tom Waits.

Rent fysiskt har William Crighton dock sällskap på scenen av sin fru Julieanne och Matt Sherrod, tidigare trummis i det australien­ska bandet Crowded house.

William Crighton släppte nyligen albumet ”Empire” och singeln ”Hope recovery (talking to God)”, och han är inte främmande för att sjunga om högre (och lägre) makter.

I ”Jesus blues” gör han upp med katolska kyrkan och sjunger bland annat om pedofilska­ndalen, och i ”Happiness” funderar han över livets mening.

Om han verkligen har det definitiva svaret på frågan ”vad är meningen?” återstår att se. Och höra.

Förutom i Halmstad uppträder han i Tryckhalle­n i Hwitans Trädgård, i Falkenberg på lördag.

PER KÅGSTRÖM

 ?? Bild: INGELA KARLSSON ?? SPELAR I NORDEN. William Crighton drog blickar och öron till sig i danska Tönder. På måndag uppträder han i Halmstad.
Bild: INGELA KARLSSON SPELAR I NORDEN. William Crighton drog blickar och öron till sig i danska Tönder. På måndag uppträder han i Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden