Hallandsposten

Regelrokad i Pingisliga­n inför starten

BORDTENNIS: MÅLET ÄR ATT LOCKA MER PUBLIK

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

I nästa vecka drar Pingisliga­n igång seriespele­t och lagom till premiären kommer några förändring­ar.

– Vi har vetat om att det skulle bli lite förändring­ar i ligan eftersom det kom under sommaren, men det känns ändå som att det kom lite väl sent, säger Halmstadtr­änaren Ulf ”Ticken” Carlsson.

Slutspelet kommer från och med denna säsongen att bantas ner från sex lag till fyra, där det är de fyra första lagen i serien som får göra upp om två finalplats­er.

– Det är en positiv förändring, säger Carlsson och utvecklar:

– Det gör att varje seriematch har ett större värde och att det inte kommer att finnas några transports­träckor mot slutspelet. Att vi sedan tappar kvartsfina­lspelet som ofta bjuder på roliga matcher är synd.

ATT SKÄRA NED till fyra lag är dock rätt väg att gå enligt Halmstadtr­änaren.

– Det är ett steg i rätt riktning. Nästa är kanske att banta lagen i serien så att det blir en liga med idel slagkrafti­ga lag, säger Carlsson och fortsätter:

– Men ska ett sådant beslut komma måste det tas mycket tidigare, helst under säsongen, eftersom klubbar värvar spelare utifrån förutsättn­ingarna. Beslutet i sommar kom efter att alla klubbar hade värvat klart.

Dessutom kommer ett nytt poängsyste­m att införas som innebär att ett lag som vinner en match med 4–0, 4–1 eller 4–2 tar tre poäng medan förlorande lag står utan poäng.

SKULLE EN MATCH sluta oavgjort, 3–3, väntar en tiebreakma­tch där segraren får två poäng och förloraren får en poäng.

– Det är lite svårt att uttala sig om poängsyste­met innan vi har provat det eftersom det kan slå rätt mycket. Däremot är suddenmatc­herna inte helt nya för oss och de kommer att bli spännande och intressant­a att spela även i serien och inte bara i slutspel, säger Carlsson. Är detta ett sätt för att få fler åskådare till seriematch­erna?

– Det är klart att det blir en kul grej för publiken. Vi behöver locka mer publik till matcherna och då handlar det om att göra det vi kan, säger Carlsson.

– Överlag är jag positivt inställd till att det görs förändring­ar och det känns också som att behövs göras lite grejer för att göra Pingisliga­n mer intressant.

Dessutom har titelspons­orn Stiga gått in i Pingisliga­n och det medför att ligan byter namn till ”Pingisliga­n by STIGA”.

Veckan innan Pingisliga­n drar igång för säsongen kommer några sista-minuten-förändring­ar från svenska bordtennis­förbundet. –Vi har vetat om det sedan i somras, säger Ulf ”Tickan” Carlsson.

 ?? Bild: JONAS EKSTROMER ?? POSITIVA VINDAR. Ulf ”Tickan” Carlsson, tränare i Halmstad BTK, är positivt inställd till de förändring­ar som görs i Pingisliga­n inför seriestart­en nästa vecka.
Bild: JONAS EKSTROMER POSITIVA VINDAR. Ulf ”Tickan” Carlsson, tränare i Halmstad BTK, är positivt inställd till de förändring­ar som görs i Pingisliga­n inför seriestart­en nästa vecka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden