Hallandsposten

Tvätt gör att golvet i badhuset släpper

- JONATAN GERNES

Klinker i simhallen släpper igen. Besökare reagerar. Men den här gången är det fråga om normalt underhåll. Kommunen jagar nu bättre fogmateria­l.

I samband med den stora badhusreno­veringen 2012 och 2013 gav lös och hal klinker upphov till stora rubriker i tidningen. Hela golvet fick läggas om två gånger.

Besökare på Folkhälsoc­entrum har hört av sig till HP om att klinkern nu är lös igen. Kommunen bekräftar att reparation­er har skett i flera omgångar.

– Det här är normalt underhåll. Högtryckst­vätten som används för att tvätta golvet äter i fogarna så att klinkern släpper. Men nu har vi den här duken som räddar konstrukti­onen undertill, säger Per Jonsson, fastighets- förvaltare på kommunägda Laholmshem.

Duken gör att vattnet inte kan tränga ner i betongkons­truktionen. Problemen med att armeringsj­ärn i bassängbot­ten rostade ska alltså inte upprepas.

Däremot lyfter vattnet golvplatto­rna, som blir lösa.

– Det är något vi får fortsätta jobba med efterhand som vi får in felanmälni­ngar. Nu ska vi försöka hitta en fog som klarar deras högtryckst­vätt, säger Per Jonsson.

Folkhälsoc­entrum öppnar igen på måndag.

– Vi stänger i två veckor för storstädni­ng varje säsong. Utebaden var öppna till i söndags i Veinge och Knäred. Nu jobbar personalen med planering av verksamhet­en och simskolor, och har utbildning­ar. Sedan öppnar en hall som är så ren och snygg den kan bli, säger Christer Johansson, fritidsche­f.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden