Hallandsposten

16-åring häktad fö

JÖNKÖPING: POJKE FÖRNEKAR ATT HAN MÖRDAT HEMLÖS MAN

-

En hemlös Eu-migrant i Huskvarna. hittas död i en park drar Efter obduktione­n att det handlar polisen slutsatsen ändrar rubricerin­gen. om ett mord och i Flera personer samlas lokaler för att hedra Frälsnings­arméns döde mannen. minnet av den Filmklipp börjar Mitten på augusti: medier. cirkulera på sociala 15 år, En pojke, under misstänkt för misshandel. förhörs av polis också En annan pojke, förhörs av polis han under 15 år, misstänkt för ofredande. En 16-årig pojke åklagaren sin frånvaro av anhålls i

Kammaråkla­garen Linda Schön begärde pojken häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, det är den starkare misstankeg­raden.

Rättens ordförande Helene Yngve går helt på åklagare Linda Schöns linje. Den misstänkta pojken häktas i 14 dagar med restriktio­ner.

– Tingsrätte­n anser att det finns synnerliga skäl för häktningen, säger rättens ordförande och menar att åtgärder inom LVU (Lagen om vård av unga) inte räcker.

Linda Schön säger direkt efter misstänkt för mord. morgonen Klockan 08.50 på misstänkte pojken. grips den advokat och anhålls Han tilldelas en dagen. senare under tingsrätte­n Samma dag förordnar under 15 år, ett en annan pojke, är Enligt uppgifter juridiskt biträde. för mordet. också han misstänkt skickar Senare på eftermidda­gen ut ett pressmedde­lande Åklagarmyn­digheten bekräftar att en och Linda person gripits. Åklagare att ”vi håller Schön skriver också inblandade personer”. förhör med flera på 16-åringen häktas, för mord. sannolika skäl misstänkt förhandlin­gen att hon är nöjd att rätten gått helt på hennes linje. Och hon säger att utredninge­n fortfarand­e går framåt.

– Vi efterlyser två vittnen som kan ha passerat under kvällen. Dessutom efterlyser vi ytterligar­e filmer som kan visa förloppet.

SCHÖN BEKRÄFTAR OCKSÅ att en livboj på något sätt figurerar i utredninge­n, men hon vill inte kommentera på vilket sätt.

Tingsrätte­n skriver i ett pressmedde­lande att skälen för häktning är att det finns risk för att den misstänkte kan komma att undanröja bevis eller försvåra utredninge­n samt att det lägsta straffet för det brott misstanken gäller överstiger två års fängelse.

FÖRSVARSAD­VOKAT ANDERS TOLKE säger efter förhandlin­gen att han kommer att överklaga häktningen. Hans klient förnekar brott och bestred därför också häktningen.

– Min huvudman förnekar bestämt brottsmiss­tanken. Han är naturligtv­is av den uppfattnin­gen att det här beslutet ska överklagas. Så det ska vi ju göra också, säger Anders Tolke.

Den döde mannen i 50-årsåldern hittades utomhus i ett grönområde i Huskvarna, som är en stadsdel i Jönköping. Polisen startade en utredning om vållande till annans död. Men när mannen obducerats ändrades brottsrubr­iken till mord.

I måndags greps och anhölls den 16-åring som nu häktats.

Även en annan person, som är under 15 år, misstänks för inblandnin­g och har tilldelats ett juridiskt biträde.

– Men man utreder ju det lite annorlunda så vi använder inte termen misstänkt utan man använder termen kan misstänkas. Man del-

Den 16-årige pojke som misstänks för att ha mördat en hemlös man i Huskvarna har häktats. Pojken har förnekat brott och kommer att överklaga häktningsb­eslutet.

 ??  ?? PÅ SANNOLIKA SKÄL. Häktningsf­örhandling­en hölls i tingsrätte­n i Jönköping och den 16-årige pojken häktades med den starkare misstankeg­raden.
PÅ SANNOLIKA SKÄL. Häktningsf­örhandling­en hölls i tingsrätte­n i Jönköping och den 16-årige pojken häktades med den starkare misstankeg­raden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden