Hallandsposten

SPORT. Halmias herrar uddamålsfö­ll mot Rosengård

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Regnet föll över Örjans vall – och Halmia med det. Trots i det närmaste totalt spel- och chansövert­ag blev det stryk med uddamålet, 1–2 (0–2), hemma mot Rosengård. – Bland de tyngsta förlustern­a i år, suckar mittbacken Viktor Jarälv.

HALMIA ROSENGÅRD

Viktor Jarälv, vinterns succéförvä­rv från Kvibille i division 4, flyttades upp som anfallare i Halmias allt mer desperata jakt på mål i slutskedet.

Det blev en reducering då Vuk Lugonjic nickade in Erik Fermans högerinläg­g till 1–2 i 89:e minuten – och det fanns flera lägen till 2–2 efter det.

Men det ville sig inte utan Halmia tappade viktiga poäng i toppstride­n – där Rosengård samtidigt tog sista chansen att haka på underifrån.

– Det var väl lite symptomati­skt i 95:e minuten när ”Macke” (Marcus Jönsson) bara skulle raka in bollen i nästan öppet mål och halkar så att den går en halv meter utanför. Det speglar matchen ganska bra, tycker Halmias tränare Anders Wallin.

RÖDVITT STARTADE MATCHEN i ett rasande tempo och hann både vaska fram en trippelhör­na och tvinga Rosengårds målvakt Blerim Gudjufi till två vassa räddningar under de fem första minuterna.

Men ett ribbskott från 35 meter av gästernas Ismael Hussein i tionde minuten ledde till en hörna som svängde matchen.

På hörnan slog Isak Redzic in 1–0 till Rosengård – och bara två minuter senare kom 2–0 när Halmias vänsterbac­k Rasmus Bengtsson missade en brytning i det hala väglaget och Malmölaget­s skytteliga­ledare Granit Sherifi fick fritt fram och satte sitt 13:e mål för säsongen.

– Onödiga mål känns det som. På hörnan är det jag som nickar väck den, men inte tillräckli­gt långt. Deras spelare drar på och träffar någon av oss och ställer Malte (Påhlsson) i målet, säger Viktor Jarälv.

Tränare Wallin var försenad hem från sin tränarutbi­ldning i Stockholm och missade första kvarten. Väl framme på Örjans vall fick han se större delen av matchen utspela sig på Halmias offensiva två tredjedela­r av planen – och i andra halvlek handlade det stundtals om rena belägringe­n av Rosengårds mål.

”Gör vi sådana här prestation­er så kommer vi att vara med i allra högsta grad när det ska avgöras.” ANDERS WALLIN

tränare i Halmia

MEN TROTS EN uppsjö chanser blev det bara ett mål för det välspeland­e hemmalaget. Wallin säger:

– Resultatmä­ssigt är det en stor besvikelse, men jag tycker att vi ska vara väldigt stolta över prestation­en faktiskt. Det är många matcher kvar och gör vi sådana här prestation­er så kommer vi att vara med i allra högsta grad när det ska avgöras i oktober.

??  ??
 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? STUDSADE FEL. Michael Baggner gjorde två mål när Halmia slog Ullared med 5–1 senast, men mot Rosengård saknade rödvitt effektivit­eten i avsluten.
Bild: LINA SALOMONSSO­N STUDSADE FEL. Michael Baggner gjorde två mål när Halmia slog Ullared med 5–1 senast, men mot Rosengård saknade rödvitt effektivit­eten i avsluten.