Hallandsposten

Schelin tvingas sluta: ”Ett tufft år”

- TT

En era är över och tårarna rinner nedför landslagsl­egendarens kinder. Lotta Schelin avslutar sin framgångsr­ika fotbollska­rriär på grund av en nackskada. – Det har varit ett tufft år, säger hon på en presskonfe­rens.

34-åringen, som med sina 88 landslagsm­ål är Sverige främsta målskytt genom tiderna, är inte kvitt nackproble­men hon ådrog sig en allsvensk match med Rosengård förra året vilket gör det omöjligt att fortsätta.

ANFALLSSTJ­ÄRNAN meddelade sitt beslut på en presskonfe­rens på Gamla Ullevi i Göteborg inför Sveriges Vm-kvalmatch mot Ukraina. Men beslutet tog hon redan i maj, enligt SVT.

– Jag har kopplat bort fotbollen så pass mycket för jag har förstått att det inte är nära. Då blir nästa steg ett normalt liv. Det är väldigt speciellt att vara i den här situatione­n. Jag har varit rätt tom de senaste dagarna, säger hon på presskonfe­rensen.

Schelin, som vunnit Champions League tre gånger och franska ligan åtta gånger med Lyon, har varit sjukskrive­n sedan oktober och inte spelat match sedan Em-kvartsfina­lförlusten (0–2) mot Nederlände­rna i juli 2017.

Under mästerskap­et spelade hon på smärtstill­ande på grund av nackskadan hon ådrog sig i hemmamötet med LB07 (3–0) i Malmö i juni.

– Det har kommit sig att jag har varit sjukskrive­n nu. Fick en smäll i juni som gjorde att det tog stopp. Det känns som att det är läge att prata om det och ta ett steg framåt på något sätt. Hösten var tuff, våren var ett sorgearbet­e. Det är slut, säger hon.

KÄNSLORNA SVALLADE framme vid presskonfe­renspodiet där Rosengårds sportchef Therese Sjögran och damlandsla­gets landslagsc­hef Marika Domanski Lyfors och satt.

– Det är så klart jättetråki­gt att din karriär slutar på det här sättet. Önskar så klart att du hade fått vinna det Sm-guldet du kom hem för att göra. Jag är helt övertygad om att vi kommer jobba tillsamman­s i framtiden, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran och tittar på Schelin.

– Hon har varit en ikon sedan 2004 och betytt oerhört mycket för svensk fotboll, säger damlandsla­gets landslagsc­hef Marika Domanski Lyfors.

 ?? Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT ?? LÄGGER AV. Lotta Schelin meddelar under en pressträff att hennes karriär är över. Tidernas bästa målskytt i det svenska landslaget kan inte spela fotboll längre på grund av sin nackskada.
Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT LÄGGER AV. Lotta Schelin meddelar under en pressträff att hennes karriär är över. Tidernas bästa målskytt i det svenska landslaget kan inte spela fotboll längre på grund av sin nackskada.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden