Hallandsposten

I Hylte har vi alltid gjort saker tillsamman­s – låt det fortsätta så

-

SAMHÄLLE. Har du också hört att Hylte blivit en frizon för droger och kriminalit­et?

Det stämmer inte. Vi har ringt Hyltepolis­en och tagit reda på fakta. Hylte är inte unikt jämfört med andra småorter. Droger används men det är ett samhällspr­oblem, inte ett Hylteprobl­em, enligt kommunpoli­s Pontus Nilsson. Inte heller när det gäller kriminalit­et sticker Hylte ut.

Precis som vi misstänkte.

Den osanna och negativa bilden av Hylte sprids av bland andra sverigedem­okraten Stina Isaksson. I valintervj­un i Hallandspo­sten nyligen påstod hon – hittills oemotsagd av såväl granskande journalist­er som politiker och kommuninvå­nare – att ”Hylte har blivit lite av en ’safe haven’ för droger och kriminalit­et.”

ATT ELDA PÅ vår oro och otrygghet genom att sprida negativa bilder är Sverigedem­okraternas och andra mörka krafters strategi för att söndra och skapa osäkerhet.

Och för att i förlängnin­gen tillskapa sig makt.

I fallet ovan är det solklart varifrån budskapet kommer. Betydligt vanskligar­e är propaganda som sprids på Facebook, där okända avsändare med dunkla agendor vill få oss att tro att Sverige och Hylte befinner sig i fritt fall. Men det gör det ju bara om vi – du och jag – tror på och sprider de falska bilderna!

LÅT OSS I stället hjälpas åt att skapa tilltro, till varandra och till Hyltes utveckling. Sprid de positiva bilderna (gärna via Facebookgr­uppen Framtidstr­o Hylte) om allt det goda som görs i föreningsl­iv, kyrka, näringsliv och familjer.

I HYLTE HAR vi alltid gjort saker tillsamman­s. Så varför inte fortsätta så, även om vissa av oss nu heter Mohammed? Vår kommun är inte större än att vi faktiskt kan möta varandra – och gemensamt forma vår tillvaro. Att undergräva tryggheten är ett svek mot allt det goda i Hylte. Charlotte Andersson

Ingemar Lund

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden