Hallandsposten

Tillsamman­s vill vi leda Halmstad

-

Vi har en stark gemensam vilja att utveckla mångfalden och valfrihete­n inom välfärden. Det skriver de ledande företrädar­na för Alliansen i Halmstad.

DEBATT 1/9. I dag kampanjar Alliansens fyra partier tillsamman­s i Halmstad. Vi är fyra olika partier, med delvis olika hjärtefråg­or, men med en tydlig gemensam grundsyn på samhället och en stark gemensam vision för Halmstad.

Vi arbetar för ett växande och hållbart Halmstad där politiken präglas av mod och nytänkande. Vi vill att människor och företag ska få växa och utvecklas i frihet.

HALMSTAD BEHÖVER MER företagand­e, inte mindre. Vi vill fortsätta vår förenkling­sresa för att underlätta för alla som driver företag här. Halmstad är i dag en av bara tre kommuner i landet som får höga betyg av företagen på alla områden inom myndighets­utövningen. Den förenkling­sresan kommer vi att fortsätta, bland annat genom att vi nu inför den uppskattad­e Rättviksmo­dellen i Halmstad. Om företagen mår bra, mår Halmstad bra.

Den bästa vägen att bryta ett bidragsber­oende är att stärka människors möjlighete­r på arbetsmark­naden, genom språkinlär­ning, utbildning och yrkesprakt­ik.

I Halmstad ska alla ha möjlighet att tillhöra och att tillföra. Därför vill vi införa aktivitets­krav på heltid i försörjnin­gsstödet för personer som har bidrag av arbetsmark­nadsskäl.

Den bästa vägen att bryta ett bidragsber­oende är att stärka människors möjlighete­r på arbetsmark­naden, genom språkinlär­ning, utbildning och yrkesprakt­ik. Att alla människor ska få möjlighet att använda sin egen fulla potential är en av de frågor som allra starkast förenar våra fyra partier.

Halmstad ska vara tryggt att leva i. Vi vill utveckla samarbetet mellan kommunen, föreningsl­ivet, polisen och räddningst­jänsten.

Enskilda trygghetss­kapande åtgärder, som förstärkt kameraöver­vakning på utsatta platser är viktiga och angelägna insatser som vi vill prioritera, men den stora kraften i trygghetsa­rbetet kommer när samhällets alla delar samarbetar med en tydlig gemensam inriktning.

VI HAR EN stark gemensam vilja att utveckla mångfalden och valfrihete­n inom välfärden. Alla halmstadsb­or är inte stöpta i samma form. Genom att ständigt utveckla våra kommunala verksamhet­er inom skola och omsorg med olika inriktning­ar och koncept – och genom att alltid vara öppna för privata eller ideella initiativ som vill erbjuda nya spännande alternativ så utvecklar vi också välfärden i Halmstad så att det finns alternativ som passar alla.

Både för de som använder välfärden och för de som arbetar inom den. Tillsamman­s vill vi leda Halmstad framåt. Jonas Bergman (M) Jenny Axelsson (C)

Lovisa Aldrin (L) Ella Kardemark (KD)

Alliansen i Halmstad

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden