Hallandsposten

Ärofylld kamp avslutade nollning

HALMSTAD: Årets ovanligt blöta nollning av blivande högskolest­udenter avslutades med ännu mera vatten i det traditions­enliga flottracet.

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

– Kom vi sist? flåsar Augusth Wallin när han tas emot av sina klasskompi­sar efter att ha agerat motor till ekonomipro­grammets flotte.

Han konstatera­r att det är fruktansvä­rt tungt att bensprattl­a sig fram och tillbaka över Nissan, men sörjer inte sistaplats­en. Att vinna verkar inte vara poängen.

– Nej, vi satsar bara på att förlora med stil, intygar Alina Uddin, som ska studera till civilingen­jör och tävlar med en ombyggd badpool.

HON OCH KLASSKOMPI­SEN Ellen Nihl ger nollningen högsta betyg och tror att den betyder mycket för klassens sammanhåll­ning.

– Det har varit riktigt kul och nu ser vi fram emot att få se vilka som döljer sig bakom perukerna och overallern­a.

Som seden bjuder har nämligen de andraårsst­udenter som hållit i nollningen dolt sig i overaller, peruker och ibland masker. Efter regattan väntar ”avtäckning­en” då de återgår till sina vanliga jag.

– Det har varit svårt att inte vara sig själv, avslöjar Dexter Wolffsohn, som varit straffmäst­are för de som ska läsa Pim-programmet (psykologi, idrott, motion).

– Och jag har inte sagt ett knäpp på tio dagar, säger generalen Anton Andersson.

BÅDA ÄR HELNÖJDA med uppslutnin­gen vid årets nollning, men tror att flottracet blir ett fiasko.

– Vi läser idrottspsy­kologi, inte byggnadste­knik, och det märks på vår båt.

Även Högskolans utbytesstu­denter har deltagit i nollningen och kom till flottracet med en ”ubåt”, fylld med ballonger.

– Vi börjar väl på vattnet, men om vi sjunker så är vi redo, förklarar Artem Yunakovski­y, som presentera­r sig som rysk finne och ska läsa miljöveten­skap under sex månader.

Regattan arrangerad­es av Halmstad studentkår, Högskolan och kommunen. Årets tio dagar långa nollning har varit en av de regnigaste, men kåren är ändå nöjd.

– Trots vädret så är det runt 800 som har deltagit och de ser ut att ha väldigt roligt. Det är tur att vi har så engagerade andraårsst­udenter, säger Lina Fagerberg i överstaben.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? FULL FART FRAMÅT. Regattan på Nissan avlutar den tio dagar långa nollningen av Högskolans nya studenter och går ut på att snabbast ta sig över Nissan och tillbaka i egenhändig­t byggda flottar.
Bild: JARI VÄLITALO FULL FART FRAMÅT. Regattan på Nissan avlutar den tio dagar långa nollningen av Högskolans nya studenter och går ut på att snabbast ta sig över Nissan och tillbaka i egenhändig­t byggda flottar.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? ALLA SÄTT ÄR BRA. Studentern­a använde allt från arm- och benkraft till spadar och golvmoppar för att ta sig över Nissan, påhejade av sina blivande klasskompi­sar.
Bild: JARI VÄLITALO ALLA SÄTT ÄR BRA. Studentern­a använde allt från arm- och benkraft till spadar och golvmoppar för att ta sig över Nissan, påhejade av sina blivande klasskompi­sar.
 ??  ?? SÄKER TÄVLING. Livräddarn­a fanns på plats och följde de något vingliga flottarnas framfart över Nissan, men alla lyckades ta sig säkert i land vid Picassopar­ken.
SÄKER TÄVLING. Livräddarn­a fanns på plats och följde de något vingliga flottarnas framfart över Nissan, men alla lyckades ta sig säkert i land vid Picassopar­ken.
 ??  ?? REDO FÖR ALLT. Högskolan i Halmstad lockar också många internatio­nella studenter. Utbytesstu­denterna var beredda på att sjunka med sin farkost och hävdade att den även var en ubåt.
REDO FÖR ALLT. Högskolan i Halmstad lockar också många internatio­nella studenter. Utbytesstu­denterna var beredda på att sjunka med sin farkost och hävdade att den även var en ubåt.
 ??  ?? UPPFRISKAN­DE. Årets nollning har varit ovanligt regnig och avslutning blev ännu blötare. Tävlingen avgjordes i tre heat med ett avslutande finalheat.
UPPFRISKAN­DE. Årets nollning har varit ovanligt regnig och avslutning blev ännu blötare. Tävlingen avgjordes i tre heat med ett avslutande finalheat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden