Hallandsposten

21-åring åtalad – spände rem om hals

- JAN STOHR

En 21-årig man misstänks för misshandel efter att han i början av sommaren slagit sin flickvän i magen, dragit henne i håret och sedan dragit en väskrem om halsen på henne och knuffat omkull henne.

Upprinnels­en till bråket var att paret blev osams om hur de skulle avsluta kvällen. De hade just klivit av bussen efter att ha varit i stan när 21-åringen förklarade att han ville fortsätta dricka alkohol. Flickvänne­n ville hem och sova, ordväxling­en blev allt häftigare och slutade med att 21-åringen slog och drog omkull flickvänne­n.

I fallet fick hon handväskan­s rem om halsen, som 21-åringen då började dra i så hårt att hon nästan tappade medvetande­t.

21-åringen åtalas dessutom tillsamman­s med en 20-årig Halmstadbo för en rad grova stölder. Männen misstänks bland annat ha stulit en tv, tre flaskor whisky, en högtalare och två bärbara datorer. Inbrotten rubriceras som grova eftersom de skett i några av de drabbades bostad.

Männen nekar till anklagelse­n om den grova stölden, men medger att de befann sig på en plats i närheten av brottsplat­sen. Bland bevisen mot männen finns bland annat uppgiften om att den ene mannen sökt på internet om hur man stänger av funktionen för att spåra just den datormodel­l som försvann vid den grova stölden.

20-ringen åtalas också bland annat för ringa vapenbrott sedan polisen hittat sex skarpa patroner i hans bostad. Han misstänks också för flera fall av narkotikab­rott och ringa narkotikab­rott samt för dopningsbr­ott. Dopningsbr­ottet innebar att han hade ett 60-tal tabletter av två olika preparat. Alla de misstänkta brotten har inträffat under sommaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden