Hallandsposten

Verkstad och inte falska vallöften

-

POLITIK. Handlingsk­raft – är något som vi moderater har visat, tillsamman­s med femklövern i hemvårdsnä­mnden. Vi gör verklighet av våra vallöften. Här kommer en lista med satsningar, som vi genomfört, alltså inga falska vallöften, utan verkstad!

Inga biståndspr­övningar för äldrelägen­hetshusen – alla invånare, 75 år, har rätt att ställa sig i kö.

Alla våra äldreboend­en har profilerat sig som konceptboe­nde.

Alla äldreboend­en med dålig standard, utan dusch och toalett på rummet, är nedlagda.

Hälsosatsn­ingar för seniorer, 79 år – ”satsa friskt”. Träffpunkt­er för äldre. Vårdhundar. Boende för yngre personer med demenssjuk­dom.

Trygghetsb­ostäder – beslut finns, fler ska byggas.

Nytt korttidsbo­ende med en enhet för vård i livets slut – beslut finns.

Begonian i Getinge har fått extra smarta lägenheter för seniorer, som är teknikutru­stade med bland annat tillsynska­mera, Gps-larm, smarta appar till personal, digitala trygghetsl­arm, digitala signerings­listor för hälsooch sjukvårdså­tgärder.

Väntetiden till äldreboend­e i Halmstad kommun är nästintill noll dagar. Valfrihets­systemet enligt LOV gör att över 95 procent av våra äldre har valt det äldreboend­e, de vill flytta till.

Hemtjänst verkställs senast inom 48 timmar.

Markant förstärkni­ng för nattpatrul­len, för att våra invånare som väljer att bo hemma och behöver trygghet. Det handlar om att ha en robust vård och omsorg för alla åldrar, dygnet runt.

20 timmars avgiftsfri avlösarser­vice.

42 avlösnings­dygn per år på korttidsbo­ende.

Alla personer över 75 år har rätt till matkort utan biståndspr­övning, vilket innebär att äldre över 75 år har rätt att, till subvention­erat pris, äta lunch på seniorrest­aurangerna i kommunen.

Alla personer över 75 år har rätt till trygghetsl­arm via biståndsbe­slut utan behovspröv­ning.

Mångfald – egen regi, intraprena­d och privata utförare. Inom hemtjänst har 10 procent av kunderna valt privata utförare. Mer än 230 kunder, av cirka 800, bor på äldreboend­en som bedrivs av privata utövare.

Arkitektur­pris till Oskarström­s äldreboend­en.

Ann-charlott Mankell (M)

ordförande i hemvårdsnä­mnden

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden