Hallandsposten

Hyltebo åtalas för bedrägerie­r på nätet

- LENNART HILDINGSSO­N 010-471 51 22 lh@hallandspo­sten.se

En Hyltebo i 40-årsåldern åtalas vid tingsrätte­n i Halmstad för upprepade nätbedräge­rier på köpoch säljsajten Blocket.

Mannen har under våren svarat på annonser där personer i södra Sverige på sajten letat efter specifika prylar som motorer, kikare, möbler, porslinssk­ålar med mera.

Hyltebons förklaring till varför han har haft sakerna till hands har exempelvis varit att han tagit hand om dödsbo med olika lösöre. Han har också kunnat mms:a eller mejla bilder på sakerna ganska snabbt.

Vid kontakten med de intressera­de köparna – under sin verkliga identitet – har Hyltebon uppgett att han kan skicka gratis eller billigt, via en namngiven speditions­firma som han ”har god kontakt med”. Köparna har swishat den överenskom­na DEN MISSTÄNKTE BEDRAGAREN I SMS betalninge­n, men sedan inte fått grejerna.

Åtalet rör tio personer som utsatts för bedrägerie­r på sammanlagt 10250 kronor. Den åtalade mannen har konfronter­ats med dessa personers berättelse­r och erkänt vad han gjort. I det i övrigt knapphändi­ga polisförhö­ret med honom, som redovisas i åklagarens förundersö­kning, framgår inget motiv för bedrägerie­rna.

Mannen har varit arbetslös och gick på en yrkesutbil­dning i Mellansver­ige under den period då han lurade folk på nätet .

”Fixar det i kväll. Skriver sms när jag swishat.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden