Hallandsposten

Man anhölls misstänkt för mord på sin familj

- TT

Tre personer – en kvinna och två barn – har hittats döda i en lägenhet i Västra Frölunda i Göteborg. En man är anhållen misstänkt för mord och enligt polisen letar man i nuläget inte efter någon annan gärningspe­rson.

– Nej, i nuläget så har vi inte några indikation­er på att det skulle ha varit någon annan person som har varit i lägenheten, säger Thomas Fuxborg, polisens presstales­man.

Den misstänkta mannen ringde själv in till polisen.

– Han uppger att han har dödat sin fru och sina två yngre barn och att han själv är kvar på platsen. När polisen kommer dit konstatera­r man att uppgiftern­a stämmer och man anträffar en död kvinna och två barn. Mannen grips och är nu misstänkt för mord i tre fall, säger Thomas Fuxborg.

MANNEN ANHÖLLS AV åklagare under söndagsför­middagen och har även hörts av polisen.

– Han har hörts och vill inte prata med oss i nuläget, han vill ha en advokat först, säger Fuxborg.

Åklagarmyn­digheten uppger på söndagseft­ermiddagen för TT att den enda informatio­n man kan gå ut med i fallet är att en person anhållits för mord.

Fallet ligger för närvarande hos en jouråklaga­re, som hanterar de mest akuta ärendena i samarbete med polis och inte uttalar sig för medier. En ordinarie åklagare kommer att utses under måndagen.

Polisen vill inte gå ut med någon exakt ålder på barnen, men enligt kommunen rör det sig om förskoleba­rn. Kommunen jobbar i sin tur med att få mer informatio­n om händelsen. * I fjol anmäldes över 12000 misshandel­sbrott mot personer över 18 år i Sverige där den misstänkte och offret är i en nära relation, enligt definition­en ”är eller har varit gift, sambo eller har gemensamma barn”. Av de utsatta var flertalet, över 10000, kvinnor. * I den Nationella trygghetsu­ndersöknin­gen för 2016 uppgav 18 procent av de som utsattes för misshandel att gärningspe­rsonen var en närstående. Även här var kvinnor mest utsatta. * När det gäller våld i nära relationer är det också vanligare att kvinnor utsätts för grövre våld än män, enligt Brå.

– Jag har varit i kontakt med sociala jouren, men jag vet inte mer än att den tragiska händelsen har hänt. Vi behöver mer informatio­n från polisen, så i nuläget gör vi ingenting, men anhöriga till familjen kan ju komma att behöva stöd, säger Maria Lejerstedt, stadsdelsd­irektör i Västra Göteborg.

EFTERSOM KOMMUNEN INTE vet vilka barn det rör sig om jobbar man med att försöka förbereda förskolepe­rsonal och bidra med stöd.

– Vi vet inte om det är barn som finns hos oss, men vi förbereder oss och har krisstöd som står beredda. Jag kommer i dag att höra av mig till mina förskolech­efer i området så att de är beredda i morgon om det är ett barn som saknas hos oss, säger Ina Furtenbach Lindén, utbildning­schef för förskolan i Västra Göteborg.

 ?? Bild: ADAM IHSE/TT ?? TRIPPELMOR­D. Tre personer, en kvinna och två barn, har hittats döda i en lägenhet i Västra Frölunda i Göteborg.
Bild: ADAM IHSE/TT TRIPPELMOR­D. Tre personer, en kvinna och två barn, har hittats döda i en lägenhet i Västra Frölunda i Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden