Hallandsposten

Dubbla segrar för Ifk-löftet

- HASSE SJÖGREN

Det blev idel segrar i ungdomsfin­nkampen. IFK Halmstads Kajsa Kjellergre­n vann både 200 meter och stafett. – Det kändes väl bra att avsluta så här, det var min sista tävling för säsongen, sa Kajsa, som fick byta gren mot den ursprungli­ga uppställni­ngen.

När Finnkampen avslutades i lördags i finska Tammerfors blev det svensk seger på pojksidan medan de finska tjejerna var 18 poäng starkare än de svenska.

För IFK Halmstads Kajsa Kjellergre­n var det 100 meter på stafett på menyn från början. Men det byttes till 200 meter istället och det kanske inte var så dumt val av förbundska­pten Karin Olsson Westergren.

FÖR PÅ 200 meter blev det seger för Kajsa, som noterade tiden 24,31, och drog med sig bästa finskan till ett nytt personbäst­a på 24,55. Men innan Kajsa sprang 200 meter så var det stafetten 4x100 meter som gällde med Kajsa på den första sträckan.

– Stafetten kändes bra tycker jag, sa Kajsa, som grundlade den svenska segern genom att ta hem första sträckan.

Det svenska laget bestod, förutom Kajsa, av tre tjejer från Malmö AI i form av Nikki Anderberg, Freja Andersdott­er och Wilma Rosenqvist. Kvartetten vann med dryga halvsekund­en före finskorna.

En stund senare var det dags för 200 meter, där Kajsa hade innerbana, vilket gjorde det lite jobbigare. Hon sprang bra hela vägen men blev lite tung på slutet.

– Ja, det blev jobbigt och jag fick mjölksyra.

DET VAR SÄSONGENS sista lopp för Kajsa, som har haft ännu en bra säsong, där hon bland annat kvalade in till ungdoms-em i Ungern. Nu var hon snabbast på 200 meter i ungdoms-finnkampen.

Därför kommer en viloperiod nu lägligt.

– Ja, det blir väl någon vecka innan träningen drar igång igen.

Nästa år avgörs denna traditione­lla landskamp 24-25 augusti på Stockholms Olympiasta­dion och det under en lite udda säsong med VM i Qatar i månadsskif­tet september-oktober.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON/ARKIV ?? I BRA FORM. IFK Halmstad sprinterlö­fte Kajsa Kjellergre­n tog två segrar för Sverige i ungdoms-finnkampen i Tammerfors.
Bild: JOHAN PERSSON/ARKIV I BRA FORM. IFK Halmstad sprinterlö­fte Kajsa Kjellergre­n tog två segrar för Sverige i ungdoms-finnkampen i Tammerfors.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden