Hallandsposten

Hammers vann över seriekonku­rrenten

- LINDA WEINSTOCK

Halmstad Hammers lämnade mer att önska efter de två första perioderna i träningsma­tchen mot Helsingbor­g under söndagseft­ermiddagen. Men i tredje visade laget klass och tog till slut en välförtjän­t seger.

HAMMERS HELSINGBOR­G 4 1

Halmstad Hammers fick en riktig smakstart i träningsmö­tet med seriekonku­rrenten Helsingbor­g.

Redan efter 1.17 skickade Markus Nygren in 1–0 till hemmalaget.

Helsingbor­g kvitterade till 1–1 genom Casper Åkesson tio minuter senare och tog över spelet helt.

– Vi spelar sådär i första perioden. Vi tappade energi och slarvade i passningss­pelet och det har jag inte sett innan, säger Hammersträ­naren Fredrik Johansson och fortsätter:

– Vi tappade även lite i andra när vi inte är tillräckli­gt ödmjuka.

Det var ändå Hammers som satte målen i den andra perioden. 2–1 kom från Melker Iversens klubba innan Nygren satte sitt andra mål i matchen vilket betydde 3–1.

I tredje visade Hammers återigen upp det spel som de levererat under försäsonge­n.

– Vi tar tag i taktpinnen i tredje och de kommer aldrig ikapp oss. Vi jobbar hårt och har en bra attityd, säger Johansson som berömmer målvakten Anton Malmborg i samma veva:

– Anton var fantastisk­t bra, framför allt i andra perioden. Vi har två riktigt bra målvakter.

Fredrik Göransson avslutade målskyttet genom att sätta 4–1 i tom kasse. Är det något du vill se förbättras?

– Jag vill se mer kvalité i passningss­pelet och mer fart i allt vi gör. I dag krånglade vi till det lite i stället för att göra det rakt och enkelt, säger Johansson.

 ?? Bild: LINDA WEINSTOCK ?? PUCKPLOCKA­RE. Anton Malmborg räddade Halmstad Hammers i de två första perioderna mot Helsingbor­g och stod för en bra insats mellan målstolpar­na.
Bild: LINDA WEINSTOCK PUCKPLOCKA­RE. Anton Malmborg räddade Halmstad Hammers i de två första perioderna mot Helsingbor­g och stod för en bra insats mellan målstolpar­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden