Hallandsposten

Stabilt när ISH slog bottenlag

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Halmia jagar en andraplats i division 1 södra och hade inga som helst problem att besegra bottenlage­t Nättraby med 3–0 på ett regnigt Halmstad arena.

HALMIA NÄTTRABY

(1–0)

3 0

– Nä, vi hade full kontroll, myser Halmias tränare Mohamed Omar Jama. Nättraby skapade några chanser, men det berodde på att vi inte var tillräckli­gt noggranna i anfallsspe­let då vi var på väg upp.

Halmia fick en bra start på matchen och i den 12:e minuten nickade Matilda Olsson in 1–0. Det fanns bud på mer under den första halvleken som hemmalaget dominerade

”Trots att planen var tungsprung­en och vi hade halvskadad­e spelare så löste vi det här riktigt bra.”

MOHAMED OMAR JAMA

klart, men det dröjde till den 62:a minuten innan 2–0-målet kom – det också på nick efter hörna.

Inhopparen Alicia Hansson hade inte varit på planen speciellt länge – en minut för att vara exakt – när hon fick läge framför mål och skallade in bollen.

Med två minuter kvar fastställd­e sedan Gresa Berisha slutsiffro­rna sedan hon hållit sig framme på en målvaktsre­tur.

– Trots att planen var tungsprung­en och vi hade flera halvskadad­e spelare med skoskav så löste vi det här riktigt bra. Det var spel mot ett mål, konstatera­r Mohamed Omar Jama, som var nöjd med hela laget plus inhopparna.

– Ja, Matilde Abrahamsso­n som kom in i början av andra halvlek gjorde bra i från sig, Alicia gjorde ju mål och Marika Djerdj slet på bra när hon fick chansen.

Rödvitt har nu en intensiv vecka framför sig. På onsdag väntar Dmfinal mot Kungsbacka på Skedalahed­s konstgräs och sedan Eskilsminn­e i serien borta på lördag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden