Hallandsposten

Perfekta förhålland­en under Halmstadmi­len

Mer på webben!

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

och Fem Hjärtan Fastighete­r.

Efter förmiddage­ns barnlopp på två kilometer gick även ett fem kilometers­lopp innan det var dags att kora vinnaren av milen.

På herrsidan hade en trio dragit i från den övriga skaran redan efter halva loppet – Getachew Kidie, Takele Mulu och Gabriel Steffensso­n – och de tre höll sedan hela vägen ut, även om Stefansson var tvungen att släppa de två främsta mot slutet.

– Jag fick ganska mycket håll, och den sista halvmilen var bara en plåga. Det var synd, för det var en snabb bana och jag ska kunna hålla deras tempo annars, säger Steffensso­n.

Bästa lokala löpare blev Simon Ottosson från IFK Halmstad, som kom in som fyra.

– Det blev lite av ett sololopp för mig när de tre andra sprang i väg, och det blev väldigt tufft mentalt. Men det gick bra ändå, säger Ottosson.

På damsidan vann Derartu Delesa på tiden 35:19. Hon pratade dessvärre inte tillräckli­g engelska för en segerinter­vju.

Tvåa kom Jenny Johannesso­n ett par minuter efter.

– Det ville sig inte riktigt i dag, det gick lite trögt och jag kom aldrig i gång, säger Johannesso­n.

HP skrev inför loppet om strokedrab­bade Bo Bengtsson, som skulle slå sitt personbäst­a för att samla in pengar till strokeföre­ningen i Halmstad. Och det lyckades han med!

– Det känns underbart skönt, jag tror att pengarna kommer väl till pass. Jag vågade inte titta på klockan, men min fru hade koll på tiden hela vägen, och så länge hon inte sa något antog jag att jag låg bra till. Nu är jag helt slut, pustar Bengtsson efter loppet.

Vann femkilomet­ersloppet gjorde Daniel Enico respektive Michelle Schnellbac­her.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? GENOM STAN. Publiken hejade på löparna när de sprang längs Brogatan och mot Stora torg. Var du med och sprang? Se om du finns med i bildspelet från loppet på hallandspo­sten.se.
Bild: JARI VÄLITALO GENOM STAN. Publiken hejade på löparna när de sprang längs Brogatan och mot Stora torg. Var du med och sprang? Se om du finns med i bildspelet från loppet på hallandspo­sten.se.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? VISAR UPP SIG. Alliansen, med kommunstyr­elsens ordförande Jonas Bergman (M) i täten var med och sprang i matchande tröjor.
Bild: JARI VÄLITALO VISAR UPP SIG. Alliansen, med kommunstyr­elsens ordförande Jonas Bergman (M) i täten var med och sprang i matchande tröjor.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? TOPPTRION. Getachew Kidie, Takele Mulu och Gabriel Steffensso­n drog tidigt i från övriga löpare.
Bild: JARI VÄLITALO TOPPTRION. Getachew Kidie, Takele Mulu och Gabriel Steffensso­n drog tidigt i från övriga löpare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden