Hallandsposten

Hur ska laholmarna kunna känna sig tryggare?

-

M: Vi ska se över parker, belysning och öppna upp. Vi ska fortsätta med trygghetsv­andringarn­a.

C: Tätare kontakter mellan verksamhet­er som jobbar med samhällspl­anering gör att vi får in trygghetsp­erspektive­t tidigt i processen när vi planerar nya områden.

KD: Polisnärva­ron i kommunen ska öka. Offentliga platser ska vara väl upplysta. Vi uppmuntrar också grannsamve­rkan. Vi ser gärna att föräldrar är aktiva i sina barns aktivitete­r.

L: Jobba förebyggan­de tillsamman­s med polisen. Kommunen har vidtagit bra åtgärder i områden som förut upplevdes som otrygga. Bevaknings­grupper och ungdomstea­met finns redan.

S: Ungdomar som begår brott ska få snabba och tydliga reaktioner och ungdomar som är på väg in i brottsligh­et ska punktbevak­as. Tryggheten utomhus skall prioritera­s.

V: Belysninge­n ska vara tillräckli­g under den mörka årstiden. Stimulera till ”goda grannar”. Poliser som patrullera­r.

SD: Fler och närvarande poliser, samt vakt- och bevaknings­företag, ”Kommunpoli­ser”, kamerabeva­kning, bra belysning, föräldraan­svar, utbildning i skola, hårdare straff.

LP: Där polisen inte räcker till vill vi skapa en så kalllad kommunpoli­s, där kommunen hyr in vaktbolag som ska vara ett komplement till polisen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden