Hallandsposten

Laholmshem på väg mot Trulsgårde­n

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

Inom ett par månader tömmer Laholmshem Laholms gamla stationshu­s och flyttar till Trulsgårde­n. Men flytten till Trulstorp dras ändå med stora förseninga­r.

Meningen är att det kommunala bostads- och fastighets­bolaget till sist ska ha all sin personal på Trulsgårde­n.

I november förra året satte Laholmshem fart på flyttplane­rna. Då var meningen att det skulle byggas ett parkerings­hus intill de nuvarande lokalerna i gamla Stationshu­set och under den byggnation­en skulle bolaget inte ha haft några p-platser till personalen.

MEN P-HUSET SKROTADES redan på idéstadiet. Kanske tur det – flytten gick också den i stå.

– När vi sökte bygglov för Trulsgårde­n ville vi göra en parkerings­plats av större snitt, på 100 platser ungefär. Då ville länsstyrel­sen att det eventuellt skulle göras en arkeologis­k undersökni­ng först. De har funderat i ett halvår och det är det som har tagit sådan tid, säger Laholmshem­s vd Stefan Lundström.

Däremot har nu arbetet påbörjats med att bygga om Trulsgårde­ns paviljonge­r från Hvb-hem till arbetsplat­ser.

– Vi kommer att flytta dit flera enheter. Däremot inte de kontor där jag själv sitter på Repslagarg­atan i det här läget, säger Stefan Lundström.

Han nämner kundtjänst, bovärdar och fastighets­skötare bland dem som kommer att flytta först. Det betyder att Laholmshem är på god väg att lämna gamla Stationshu­set.

– Det blir tomt på Stationsga­tan. Vi räknar med att flytta ut inom två månader, säger Stefan Lundström.

STATIONSHU­SET VAR ETT alternativ när socialkont­oret skulle flytta ut verksamhet­er från sina lokaler på Trädgårdsg­atan.

Så blev det dock inte. Som HP berättat valde kommunen i stället att hyra in sig hos Laholms sparbank på Köpmansgat­an.

Kommunens fastighets­chef Fredrik Nilsson säger att Laholms kommun kommer att få annan nytta av Stationshu­set.

– Jag har sagt åt Laholmshem att inte sälja huset. Vi lär behöva det. Stadshuset får nya vindar nu, men de fylls fort. Jag är inte bekymrad att Stationshu­set ska behöva stå tomt, säger Fredrik Nilsson.

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? GÖRS OM. Trulsgårde­n, strax väster om Laholms järnvägsst­ation, ska bli sätet för det kommunala fastighets­bolaget Laholmshem.”Jag är inte bekymrad att Stationshu­set ska behöva stå tomt.”FREDRIK NILSSONKom­munens fastighets­chef
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N GÖRS OM. Trulsgårde­n, strax väster om Laholms järnvägsst­ation, ska bli sätet för det kommunala fastighets­bolaget Laholmshem.”Jag är inte bekymrad att Stationshu­set ska behöva stå tomt.”FREDRIK NILSSONKom­munens fastighets­chef

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden