Hallandsposten

Partier ger svar på heta lokala frågor

- SANDRA KILLGREN ski@hallandspo­sten.se

Att valet bara är några dagar bort märks tydligt på Osbecksgym­nasiet i Laholm. På tisdagen samlades alla treor för att se riksdagspa­rtiernas ungdomsför­bund debattera.

Det var inte många stolar som gapade tomma när tisdagens debatt mellan riksdagspa­rtiernas ungdomsför­bund drog i gång i aulan på Osbecksgym­nasiet. Debatten riktade sig främst till eleverna som går tredje året på skolan och syftet är att ge dem mer kunskap inför valet på söndag.

Två av många som lyssnade på vad ungdomsför­bunden framförde på aulans scen var klasskamra­terna Lovisa Wastesson och Amanda Nymberg. Båda är 18 år och därmed förstagång­sväljare.

– Det är intressant att få höra vad partierna har för olika åsikter, säger Lovisa.

Amanda instämmer. Hon tycker det är bra att de får lära sig mer om partierna eftersom det här är första året, bortsett från skolvalet, som deras årskull får rösta.

– Därför är det bra att vi får hänga med och lära oss mer om politik i skolan.

Alla riksdagspa­rtiers ungdomsför­bund deltog i eftermidda­gens debatt. Den pågick i drygt en och en halvtimme och under den tiden hann utbildning, miljö, integratio­n och migration diskuteras. Representa­nter från skolans elevråd hjälptes åt att fördela ordet mellan partierna och hålla kolla på tiden. Molly Andersson, vice ordförande i elevrådet, var en av dem som modererade debatten.

– Jag tycker det är viktigt med debatter som den här, man får informatio­n om partierna och jag tror att det kan väcka intresset och få fler att gå och rösta.

 ?? Bild: SANDRA KILLGREN ?? JA ELLER NEJ. Förutom att debattera fick ungdomsför­bunden även svara på tre snabba frågor genom att hålla upp ett grönt eller rött papper. Vid grönt var svaret ja och vid rött nej.
Bild: SANDRA KILLGREN JA ELLER NEJ. Förutom att debattera fick ungdomsför­bunden även svara på tre snabba frågor genom att hålla upp ett grönt eller rött papper. Vid grönt var svaret ja och vid rött nej.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden