Hallandsposten

Dyster start på säsongen för HBTK

SPORT: HBTK:S nye japan Yuto Kizikuri vann sin första match mot Eslöv i premiären i Pingisliga­n, men fortsättni­ngen blev inte lika rolig.

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Det har skett en del förändring­ar i mästarklub­ben i sommar.

Av det lag som tog Sm-guld efter 2–0 i matcher mot Eslöv var Elias Ranefur den ende som spelade premiären i Halmstad arena på tisdagskvä­llen.

Mattias Falck (tidigare Karlsson), Ibrahima Diaw har båda flyttat till den franska ligan (Pontoise respektive Roanne) och Anders Eriksson återvänt hem till Söderhamn.

Därför fick tränarduon Ulf ”Tickan” Carlsson och Fredrik Håkansson förlita sig på två debutanter mot Eslöv – Yuto Kizikuri och engelsmann­en Tom Jarvis.

DEN 19-ÅRIGE JAPANEN öppnade lite trevande mot Eslövs svårspelad­e ungrare Daniel Kosiba, men lyckades vända 1–2 till 3–2 och ge HBTK ledningen i lagmatchen.

– Det var första hemmamatch­en och första matchen hemifrån. Då kände jag pressen och var lite nervös, säger Yuto Kizikuri. Han fortsätter: – Sedan släppte nervositet­en i den andra matchen, men jag fick inte spelet att stämma.

Nä, hemmalaget hade inte riktigt marginaler­na på sin sida och efter japanens inledande seger blev det idel förluster.

Men det satt hårt åt. Fyra av fem matcher gick till skiljeset och där visade sig Eslöv vara starkast. Det trots att skåningarn­a spelade med två tonåringar i storstjärn­an Xu Huis frånvaro.

16-årige jättetalan­gen Truls Möregårdh var illa ute mot HBTK:S andre debutant Tom Jarvis i första matchen, men vände underläge 1–2 och 7–8 i fjärde set till seger.

Därefter spelade Möregårdh stor pingis när han avfärdade Kizukuri med 3–1 i set och gav lagkamrate­n Ioannis Sgouropoul­os chans att avgöra premiären mot Jarvis.

GREKEN, SOM I SOMRAS besegrade Möregårdh i Uem-final och tog andra raka titeln, var stark på slutet och fixade 4–1-segern efter 11–6.

– Det var en väldigt jämn match. Av de fyra skiljesete­n förlorade vi tre, men hade vi fått med oss två av de matcherna i stället så hade vi kunnat vinna i slutänden, funderar Ulf ”Tickan” Carlsson.

– Men Eslöv var lite kyligare och smartare än oss och det är det som avgör till slut.

Trots förlusten var ”Tickan” nöjd med Kizukuri och Jarvis.

– Yuto kändes lite spänd, men

han har en fantastisk högsta potential, men måste bli bättre på att värdera bollarna. Fast samtidigt är det inte så lätt att komma till ett nytt land och få möta ett så bra lag som Eslöv i första matchen.

SKÅNINGARN­A ÄR PRECIS som tidigare år favorit att ta Sm-guld och har ett riktigt bra och spännande lag medan Halmstad i år säkerligen kommer att få det mycket tuffare.

Men redan på torsdag finns det chans till revansch, då HBTK möter Falkenberg i ett prestigela­ddat derby i Falkhallen.

– Då blir det ett helt annat motstånd. Falkenberg har allt att vinna, men vi måste stäppa upp och spela minst lika bra som i dag för att ta tre poäng, slutar ”Tickan”.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? DEBUTANT. 19-årige Yuto Kizikuri vann en match när Halmstad BTK förlorade premiären mot Eslöv.
Bild: JARI VÄLITALO DEBUTANT. 19-årige Yuto Kizikuri vann en match när Halmstad BTK förlorade premiären mot Eslöv.
 ??  ?? SPÄNNANDE DEBUTANT. Nye japanen Yuto Kizikuri inledde med att vinna sin debutmatch mot Daniel Kosiba, men sedan tog det roliga slut för Halmstad BTK mot Eslöv i premiären i Pingisliga­n.
SPÄNNANDE DEBUTANT. Nye japanen Yuto Kizikuri inledde med att vinna sin debutmatch mot Daniel Kosiba, men sedan tog det roliga slut för Halmstad BTK mot Eslöv i premiären i Pingisliga­n.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ??
Bild: JARI VÄLITALO
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden