Hallandsposten

Sd-politiker vill se S-politiker sprängas

- TT

En Sd-kandidat från Halland vill se den förra S-riksdagsle­damoten Veronica Palm sprängas – en annan tycker det vore bra om polisen skjuter brottsling­ar. En tredje tycker att en bra svensk journalist ”är en död journalist”.

Nu kommer nya avslöjande­n om en rad lokala Sd-kandidater.

En Sd-politiker som kandiderar till fullmäktig­e i en kommun i Halland önskade att den förra S-toppen Veronica Palm skulle sprängas i ett terrordåd, rapportera­r Expressen.

”JAG KAN BARA önska att sådana som Veronica Palm och hennes gelikar en vacker dag åker på en riktigt sabla terrorists­mäll, en redig terrorbomb, så både armar och ben flyger av henne”, har mannen bland annat skrivit vid tiden för valet 2014 på sajten Avpixlat.

Totalt har Sd-kandidaten skrivit över 2 000 kommentare­r – de senas- te så sent som i helgen – om politiska motståndar­e på sajter som Fria Tider, Samhällsny­tt och Avpixlat.

ENLIGT EXPRESSENS granskning ska en annan Sd-politiker, som kandiderar i en skånsk kommun, skrivit på Avpixlat att det är bra att polisen skjuter ihjäl brottsling­ar.

En tredje Sd-kandidat i Stockholm, som även han varit aktiv på sajterna fram till för två år sedan, har uttryckt att ”En bra Svensk journalist är en död journalist.”

 ?? Bild: JOHAN NILSSON/TT/ARKIV ?? HOT. En Sd-kandidat i Halland vill se Veronica Palm sprängas avslöjade Expressen
Bild: JOHAN NILSSON/TT/ARKIV HOT. En Sd-kandidat i Halland vill se Veronica Palm sprängas avslöjade Expressen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden