Hallandsposten

Demensboen­de för yngre invigt

- MIKAEL GAMM

På tisdagsför­middagen invigdes kommunens första boende för dementa under 65.

Det är leendena som dominerar bland de drygt 20 personer som samlats i allrummet, som är beläget på tredje våningen på Erik Olssons gata 7.

– Det känns så klart jätterolig­t att få ha en liten invignings­ceremoni för det här efterlängt­ade boendet. Det känns roligt att möta behovet som finns med ett tryggt boende med en bra verksamhet, säger Ella Kardemark, ordförande i Socialnämn­den, innan hon klipper det blågula bandet.

Ella Kardemark förklarar vidare att bakgrunden till boendet är att demens kryper längre ner i åldrarna. Och det centrala läget lämpar sig bra för yngre menar hon, då man lätt kan hitta på saker med familjen.

Men dagens invigning till trots, så har inflyttnin­g redan skett i fyra av de totalt 16 lägenheter­na på boendet.

En av dem som numera har Erik Olssons gata som adress är Melissa Moreno, vars lägenhet har en tydlig fokus på popstjärno­r och starka färger.

– Jag trivs bra här. Jag gillar personalen och mitt rum. Det känns bra att ha något eget och få bestämma lite själv, säger hon och fortsätter:

– Och så är läget bra. Det är nära till mina olika aktivitete­r, säger hon.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? TRIVS. Melissa Moreno, sittandes i mitten, tycker om att bo på det på tisdagen invigda boendet. På bilden syns även hennes mamma Maritza Budini, till väster, och hennes kontaktper­son Marita Nilsson.
Bild: ROGER LARSSON TRIVS. Melissa Moreno, sittandes i mitten, tycker om att bo på det på tisdagen invigda boendet. På bilden syns även hennes mamma Maritza Budini, till väster, och hennes kontaktper­son Marita Nilsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden