Hallandsposten

Misstänkt tonåring överklagar häktning

- TT

Den pojke som häktats misstänkt för mordet på en hemlös man i en park i Huskvarna överklagar häktningen till hovrätten.

Efter en över en timme lång överläggni­ng beslutade Jönköpings tingsrätt i torsdags att häkta pojken på sannolika skäl misstänkt för mord. Hans advokat Anders Tolke deklarerad­e redan i rätten att han hade för avsikt att överklaga beslutet.

”Överklagan lämnades in till tingsrätte­n under måndagen”, skriver nu Anders Tolke i meddelande till TT.

Ärendet hanteras nu av Göta Hovrätt. Hovrätten kan välja att fatta beslut byggt på handlingar­na från tingsrätte­n men har också möjlighet att inhämta kompletter­ande synpunkter från åklagaren om det anses vara nödvändigt.

Den hemlöse mannen, som var i 50-årsåldern, hittades död i parken i början av augusti. Men först en vecka senare när mannens kropp hade obducerats rubricerad­es dödsfallet som mord.

Två tonåringar är misstänkta för mordet. Utöver den häktade är ytterligar­e en pojke misstänkt för mordet, men då han är under 15 år kan han inte frihetsber­övas. Pojken har dock tilldelats ett juridiskt ombud.

Under gårdagen skickade åklagaren Linda Schön ut ett pressmedde­lande och skrev bland annat att ”det kommer att bli en omfattande utredning där många förhörsper­soner är unga och där det ställs extra stora krav på att förhören genomförs på rätt sätt”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden