Hallandsposten

Astrio räckte inte till i Dm-finalen

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

BK Astrios herrar lyckades inte skrälla i veckans första Dmfinal. Division 1-topplaget Tvååker vann klart med 3–0 (2–0) på Söndrums IP och tog sin andra distriktst­itel på tre år.

ASTRIO TVÅÅKER 0 3

– Det är inte så mycket att säga utan bara att gratulera Tvååker – de var bättre i dag. Lite klasskilln­ad var det, medger Per Gulda, mittfältar­e och lagkapten i Astrio.

Söndrumskl­ubben, som ligger på nedflyttni­ngsplats som nykomling i division 3, äntrade finalen med helgens 9–0-seger borta mot Askim i ryggen.

Men det dröjde bara tre minuter innan bollen låg i Astrios mål för första gången. Tvååkers Adam Lindgren rann igenom på en djupledspa­ssning och lättade bollen förbi Astrios 46-årige målvaktsve­teran Staffan Winberg.

– Då blir det tungt. Man får jobba i uppförsbac­ke direkt. Vi gör det okej, men kunde ha gett det chansen lite bättre, tycker Per Gulda.

Tvååker hade bara tre spelare kvar i startelvan jämfört med sin senaste seriematch, men kopplade ett stabilt grepp om matchen. ”Tandemgäng­et” sökte gärna bollen in bakom Astrios backlinje och Winberg hade fullt upp.

Hbk-bekantinga­rna Ardian Rexhepi och Jakob Adolfsson förarbetad­e 2–0 minuten före pausen, men en hemmaspela­re var sist på bollen.

I andra halvlek hade Astrio mer boll, men skapade knappt någonting framåt. I stället kontrade Tvååker in 3–0 genom Eric Nilsson i 80:e minuten.

Nästa Dm-final spelas på onsdagskvä­llen då Halmias damer tar emot Elitettan-topplaget Kungsbacka på Skedalahed­s konstgräs.

?? Bild: JARI VÄLITALO ?? TIDIGT MÅL. Tvååkers Adam Lindgren slår in 1–0 bakom Astrios målvakt Staffan Winberg redan efter tre minuter i Dm-finalen. Till slut blev det 3–0.
Bild: JARI VÄLITALO TIDIGT MÅL. Tvååkers Adam Lindgren slår in 1–0 bakom Astrios målvakt Staffan Winberg redan efter tre minuter i Dm-finalen. Till slut blev det 3–0.