Hallandsposten

Jimmy Durmaz har lagt hatstormen bakom sig

- HENRIK SKIÖLD/TT

Jimmy Durmaz utsattes för ett omfattande hat på sociala medier efter Vm-matchen mot Tyskland. Polisutred­ningen pågår fortfarand­e. Själv vill han lägga det hela bakom sig. – Jag har gått vidare, men jag är tacksam för allt stöd jag fått och känt, säger landslagsm­ittfältare­n.

Durmaz orsakade frisparken som Tyskland avgjorde på i slutsekund­erna av tilläggsti­den i gruppspels­matchen i Sotji.

Omgående fick han utstå hatiska och rasistiska kommentare­r och påhopp på sociala medier.

Dagen efter matchen tog landslaget i en gemensam manifestat­ion avstånd från hatstormen och ställde sig mangrant bakom Durmaz.

SAMTIDIGT POLISANMÄL­DE fotbollsfö­rbundet attackerna.

Dryga två månader senare har Durmaz fått distans till de omtumlande dagarna i Ryssland.

– Jag känner att jag har sagt allt jag har sagt där, både i media och till folk som bör höra det. Så jag har lagt det bakom mig och fokuserar helt på att spela fotboll.

– Det känns bra, det känns bra att vara tillbaka. Jag är här för att spela fotboll och ingenting annat. Sedan att man kan hjälpa folk i samhället och utanför fotbollen, det är jag jätteglad att jag kunde göra.

LANDSLAGET MÖTER Österrike i Wien på torsdag och inleder Nations League mot Turkiet hemma på Friends arena på måndag.

 ?? Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND/BILDBYRÅN ?? TILLBAKA I BLÅGULT. Jimmy Durmaz säger att han har gått vidare efter sommarens uppmärksam­made turbulens på sociala medier.
Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND/BILDBYRÅN TILLBAKA I BLÅGULT. Jimmy Durmaz säger att han har gått vidare efter sommarens uppmärksam­made turbulens på sociala medier.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden