Hallandsposten

L för alla”

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

”Vi vill tidigarelä­gga en konstgräsp­lan på Söndrums ip.w”

ELLA KARDEMARK (KD)

– Då började jag läsa alla handlingar, men för mig var det svårt att ta in alla levnadsöde­n och sedan leva vidare som om ingenting hade hänt. Så jag gick dit och sa att jag ville hoppa av.

Men det som skulle ha blivit ett slut blev i stället början på något nytt.

– Ja, personen vid skrivborde­t sköt tillbaka mina papper med orden: Du kommer aldrig att kunna vänja dig vid det, men du kan lära dig att hantera det. Och då bestämde jag mig i stället för att lägga ner hela mitt hjärta i arbetet.

2014 blev Ella ordförande i socialnämn­den och det är dessa frågor som hon brinner mest för.

– Den viktigaste är att skapa en social infrastukt­urplan i Halmstad så att alla barn ska få så goda förutsättn­ingar som möjligt att färdas genom livet.

– Och där har föreningsl­ivet, att tillhöra någon, också en väldigt viktig roll.

TILL KOMMANDE mandatperi­od står Ella som förstanamn på kommunlist­an och andra till riksdagen. Schemat inför valspurten är späckat, men bland många möten med människor genom åren som politiker glömmer hon inte det med HBK:S projekt Fotboll för alla.

– Jag tränade med laget en gång när en av killarna kom fram och sa: Ella, Jag och mina kompisar älskar att spela med HBK. Men vi hade aldrig ställt upp om det hade stått kommunen eller socialförv­altningen på tröjan. Det satte fingret på vikten av att få tillhöra en riktig förening och den känslan vill jag att fler ska få uppleva.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? för alla lag.
Bild: JARI VÄLITALO för alla lag.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden