Hallandsposten

Kristersso­n (M) besökte Wow

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

Women on Wednesday (Wow) fick besök när Moderatern­as Ulf Kristersso­n var på blixtvisit i Halmstad under onsdagen. Integratio­nsnätverke­t jobbar för att hjälpa nyanlända kvinnor att komma ut på arbetsmark­naden och delade med sig av sina erfarenhet­er till partiledar­en.

Onsdagens besök var det tredje som Ulf Kristersso­n gör i Halmstad i år och fokus för dagen var integratio­n.

– Om man lägger ihop alla de stora frågorna som vi pratar om i den här valrörelse­n så är den röda tråden integratio­n, säger Ulf Kristersso­n.

Wow startade 2013 i syfte att skapa en mötesplats för kvinnor med olika bakgrund och består till hälften av kvinnor som är födda i Sverige och till hälften av kvinnor som har invandrat hit. I dag jobbar nätverket även med att hjälpa nyanlända kvinnor ut på arbetsmark­naden och det var erfarenhet­erna av det arbetet som grundaren Linda Törner fokuserade på i sin presentati­on för partiledar­en.

Vägen från att komma som ny till Sverige till att få ett jobb är kantad av svårighete­r, berättade Wowgrundar­en. Förutom språket lyfte hon kontakter som en viktig faktor – och det är där Wow kommer in i bilden och knyter ihop nyanlända och arbetsgiva­re. Dessutom hjälper man de senare i kontakten med Arbetsförm­edlingen.

– Jag sköter kontakten med Arbetsförm­edlingen för näringsliv­et vill inte ha den, sade Linda Törner.

Ulf Kristersso­n fick ett positivt intryck av nätverket.

– Jag tycker att kombinatio­nen av entusiasm och systematik är väldigt underskatt­ad, sade han och pekade på den ideella organisati­onens entusiasm och att brinna för det de håller på med.

– Jag tror att det är att förena det bästa av två världar.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? VALSPURT. Med bara dagar kvar till valet besökte M-ledaren Ulf Kristersso­n Halmstad och nätverket Women on Wednesday.
Bild: ROGER LARSSON VALSPURT. Med bara dagar kvar till valet besökte M-ledaren Ulf Kristersso­n Halmstad och nätverket Women on Wednesday.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden