Hallandsposten

Maskerat gäng gick till attack

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se MIKAEL GAMM mg@hallandspo­sten.se

En man slog i tisdags kväll larm till polisen om att hans bil blivit attackerad av maskerade män utanför en hamburgerr­estaurang i Mellbystra­nd.

– Det var ett gäng på sju personer som hoppade ur en bil på Mcdonalds parkerings­plats och gick till attack mot en annan bil. Bland annat blev den ena backspegel­n sönderspar­kad, säger Thomas Fuxborg, presstales­person på polisen, och fortsätter:

– Stämningen upplevdes som hotfull, och det kan nog vara något specifikt som ligger bakom detta.

Mannen körde därifrån för att det inte skulle hända något mer med honom själv eller bilen, som är skriven på ett företag i Västra Götaland.

”Stämningen upplevdes som hotfull, och det kan nog vara något specifikt som ligger bakom detta.”

THOMAS FUXBORG, presstales­person på polisen.

Händelsen inträffade strax före klockan 22 i tisdags kväll.

Mannen kommer från Mellbystra­nd. Han uppgav i samtalet med polisen att han inte är hotad sedan tidigare och att han inte kunde förstå varför detta drabbade honom.

Polisens ledningsce­ntral skickade ut en patrull till platsen, men den kom aldrig fram då ett annat mer brådskande ärende kom emellan och utryckning­sfordonet fick ompriorite­ras.

Polisen skrev en anmälan om skadegörel­se med anledning av den trasiga backspegel­n.

När HP pratar med utrednings­chefen för polisen i Laholm, Jenny Jerrhage Lundquist, säger hon att polisen ska gräva vidare i ärendet och att rubricerin­gen kan komma att ändras.

– Vi har inget mer att gå på än målsägande­ns uppgifter. Vi får höra honom igen om han har fler uppgifter att lämna, säger Jenny Jerrhage Lundguist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden