Hallandsposten

Titta, ett helt lag från Drott i högsta ligan

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

* Här nedan följer ett antal tidigare Drott-aktörer som spelar i landets högsta serie Handbollsl­igan 2018/19.

* Magnus Persson, Malmö.

* Hampus Olsson, Malmö.

* Anton Blickhamma­r, Malmö.

* Anton Halén, Kristianst­ad.

* Viktor Hallén, Kristianst­ad.

* Markus Sjöbrink, Lugi.

* Albin Stenberg, Redbergsli­d.

* Jesper Linnéll, AIK.

* Linus Fernebrand, Karlskrona.

* Jack Månsson, IFK Ystad.

* Marcus Holmén, IFK Skövde.

* Axel Franzén, IFK Skövde. EX-DROTTARE I HK MALMÖ.

Magnus Persson, som fyller 28 år i december, har också ett förflutet i Bundesliga, där han under en tvåårsperi­od tillhörde klassiska Gummersbac­h. Men efter två säsonger i Alingsås och Handbollsl­igan valde den tidigare drottaren att i våras skriva på för Malmö.

– JAG VILLE testa något nytt och Malmö var väldigt intressera­t. Redan när Stian (Tönnesen, tränaren) ringde första gången så verkade det som om vi tänkte handboll likadant. Det är skönt när man känner så, tycker Persson.

I den skånska storstaden får Magnus sällskap av två tidigare drottare – Anton Blickhamma­r och Hampus Olsson, som likt Persson är ny i klubben.

Halmstadki­llens bästa kompisar sedan Drott-tiden– Anton Halén – har samtidigt återvänt till svensk handboll och mästarlage­t Kristianst­ad. Halén har spelat fyra säsonger i tyska Göppingen, där han bland annat tränades av Magnus Andersson. – Kul att han är tillbaka! Vi möttes fyra gånger i Tyskland och Anton har plusstatis­tik på mig, men det får vi försöka ändra på den här säsongen.

Efter fyra år i tyska Göppingen har Anton Halén flyttat hem till mästarlage­t Kristianst­ad.

Däremot har islänninge­n och ex-drottaren Gunnar Stein Jonsson lämnat Kristianst­ad och tillhör numera danska Esbjerg.

– När han och jag spelade i Gummersbac­h så firade vi jul tillsamman­s och har fortfarand­e bra kontakt. Vi var i Reykjavik i somras när Gunnar gifte sig, upplyser Magnus.

IMALMÖ VAR Sm-final i våras och målet är att lyckas minst lika bra den här säsongen.

– Vi kan vara ett av lagen däruppe, men det gäller att ha flyt med skador och form när det väl blir slutspel. Det finns många lag som kan vinna. Kristianst­ad är bra, Ystads IF bättre än i fjol och Lugi och Alingås är alltid att räkna med.

i Malmös premiär på lördag väntar en finalrepri­s mot Kristianst­ad borta.

– Det är alltid ovisst vad man står innan serien startar, men det ska bli häftigt att möta Kristianst­ad. De tjuvstarta­de i går och har kanske kommit in i det lite, men vi ska göra vad vi kan för att vinna. Vi har ett slagkrafti­gt lag.

 ?? Bild: MATHILDA AHLBERG/BILDBYRÅN ?? Magnus Persson är en av många från det anrika Halmstadla­get som fortfarand­e spelar på högsta nivå i Handbollsl­igan.
Bild: MATHILDA AHLBERG/BILDBYRÅN Magnus Persson är en av många från det anrika Halmstadla­get som fortfarand­e spelar på högsta nivå i Handbollsl­igan.
 ??  ?? ÅTERVÄNDAR­E.
ÅTERVÄNDAR­E.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden