Hallandsposten

Vad är Alliansen?

-

POLITIK. För en tid sedan ställde en reporter frågan om Alliansen är ett parti eller fyra. Frågan är berättigad eftersom de fyra partier som ingår gör allt för att presentera sig som det enade regeringsa­lternative­t med målsättnin­gen att få bilda regering och få ministerpo­ster. Samtidigt som de tycks eniga i sina angrepp mot S så sker dessa angrepp utifrån olika, och ofta helt motstridig­a förslag. Skall vi, exempelvis, ha höjd eller sänkt skatt på drivmedel, mer eller mindre kärnkraft, generösare eller stramare regler för invandring?

SKALL LANDSTINGE­N skrotas som KD vill? Listan på frågor kan göras väldigt lång. Trots nämnda exempel har jag ännu inte fått uppleva att de tar debatten med varandra om dessa frågor.

Därför är det, med enstaka undantag, i det närmaste omöjligt för väljarna att veta vad de får om Alliansen kommer till makten eller hur de skall finansiera sina skattesänk­ningar.

Ebba Busch Thor säger ”vi lovar inte allt men vi håller vad vi lovar”. Syftar hon på Alliansen eller enbart på KD?

ANNIE LÖÖF HAR sagt ”om alliansen blir större än S bör alliansen bilda regering”. Här passar det tydligen att se Alliansen som ett parti, däremot inte i andra sammanhang. Tycker det är dags att väljarna får besked före valet.

Anders Nilsson

Oskarström

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden