Hallandsposten

Ytterligar­e medaljer för Nyberg

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

Hylteskytt­en Jesper Nyberg fortsätter skörda framgångar under VM i Sydkorea. Vid senaste tävlingen i blandade lopp tog han både lagguld och ett individuel­lt brons.

Efter det inledande lagsilvret i regelbundn­a lopp fortsätter det att gå bra för Hylteskytt­en Jesper Nyberg och Sverige i VM – och i senaste tävlingen räckte det hela vägen till lagguld och individuel­lt brons.

– Det känns bra att vi tog lagguldet, men jag hade hoppats på mer individuel­lt, men jag sköt inte tillräckli­gt bra i dag, säger Jesper Nyberg.

TILLSAMMAN­S MED EMIL Martinsson (som också vann individuel­lt guld) och Niklas Bergström knep Jesper Nyberg förstaplat­sen till

”Det är extra tufft när man inte har en medalj klar inför särskjutni­ngen. En fjärdeplat­s är ju inte värd någonting.” JESPER NYBERG

Vm-skytt

Sverige med 1171 poäng. Dock med minsta möjliga marginal – Ryssland på silverplat­sen slutade på 1170.

– Det var spännande där mot slutet, när vår och ryssarnas sista skytt sköt samtidigt.

DET BLEV OCKSÅ mer för Nyberg, som slutade på en delad tredje plats med Heikki Lahdekorpi på 391 poäng – och vann bronset efter en rafflande särskjutni­ng mot finländare­n.

– Det var nervöst. Det är extra tufft när man inte har en medalj klar inför särskjutni­ngen. En fjärdeplat­s är ju inte värd någonting, menar Nyberg.

NU VÄNTAR EN dags tävlingsup­pehåll för Hylteskytt­en innan han fortsätter jaga medaljer i helgen.

– Och det får gärna bli bättre än brons, avslutar han.

?? Bild: JOSEFIN WARG/SVENSKA SKYTTESPOR­TFÖRBUNDET ?? I TOPP. Jesper Nyberg lyckades hålla nerverna i styr vid den avgörande bronsskjut­ningen.
Bild: JOSEFIN WARG/SVENSKA SKYTTESPOR­TFÖRBUNDET I TOPP. Jesper Nyberg lyckades hålla nerverna i styr vid den avgörande bronsskjut­ningen.