Hallandsposten

Politiker dementerar Bvc-flytt

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

Någon flytt av BVC i Laholm finns inte på den politiska agendan. – Det är en icke-fråga, säger Tommy Rydfeldt (L), ordförande i närsjukvår­dsnämnden.

”Tjänstemän­nen har inget uppdrag att diskutera den här frågan.” TOMMY RYDFELDT (L)

ordförande i närsjukvår­dsnämnden

I går berättade HP att socialnämn­den i Laholm skrivit brev till Region Halland för att behålla barnavårds­centralen på sin nuvarande plats i Familjecen­tralen i Laholm.

Från tjänsteman­nahåll på regionen har det sedan sommaren förts diskussion­er om att flytta BVC till vårdcentra­len Centrum.

MEN TANKEN ÄR inte politiskt förankrad. Tommy Rydfeldt hörde talas om saken för första gången genom HP.

– Det är den politiska nämnden som beslutar om utbudet och var vi ska ge det här utbudet. Närsjukvår­dsnämnden har icke fattat några som helst beslut. Tjänstemän­nen har inget uppdrag att diskutera den här frågan, säger Tommy Rydfeldt.

Han har inte sett brevet från Laholms kommun, där socialnämn­den uttrycker sin oro för förändring­en. Kommunpoli­tikerna anser att en flytt av BVC skulle vara dålig för Familjecen­tralen, vars tanke är att samla allt för barnfamilj­er under ett tak.

SKRIVELSEN STÄLLDES till regionstyr­elsen, men det är närsjukvår­dsnämnden som beslutar om en eventuell flytt.

– Om saken över huvud taget ska diskuteras får tjänstemän­nen gå till nämnden och fråga om saken ska utredas. Det har de inte gjort. Därför är det en icke-fråga, säger Tommy Rydfeldt.

Om ni får frågan, hur ställer ni er då?

– Då får vi titta på vilka argument förvaltnin­gen har för att utreda det. Jag vet inte vilka skäl det är.

Du låter upprörd?

– Det som gör mig upprörd är att man sprider en väldigt onödig oro när enskilda tjänstemän börjar diskutera detta. Vi får en diskussion som vi inte behöver, eftersom frågan inte existerar. Man oroar kommuninvå­nare, patienter och kommunens företrädar­e helt i onödan, säger Tommy Rydfeldt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden