Hallandsposten

Studenter fick ministerbe­sök

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

Politikerb­esöken har duggat tätt under valspurten. På fredagen kom utrikesmin­ister Margot Wallström (S) till Halmstad för att möta väljare.

VAL 2018

Utrikesmin­istern är ute och träffar första- och andragångs­väljare under valrörelse­n och valde att göra ett besök hos Högskolan och dess studenter under sin vistelse i Halmstad.

– Vi har aldrig haft så många unga människor på den här planeten som vi har nu och det är viktigt att man pratar med dem som det verkligen rör. Jag tycker att man får väldigt många bra idéer och inspel och inte bara någon sorts sur cynism över tillstånde­t i världen, säger Margot Wallström.

FÖR STUDENTERN­A PÅ plats höll utrikesmin­istern en föreläsnin­g och när denna senare öppnades upp för frågor var det många av åhörarna som tog tillfället i akt.

Studentern­a var bland annat intressera­de av ministerns syn på Sveriges relation till Nato och samtalen mellan Serbien och Kosovo om att korrigera ländernas gränser.

Wallström fick även frågan hur Sverige kan bedriva en feministis­k utrikespol­itik samtidigt som vi säljer vapen.

– I GRUNDEN ÄR det för varje land som är fredsälska­nde ett dilemma att också ha en vapenexpor­t. Det sätt man kan hantera det på är att se till att man har ett väldigt klart regelverk för hur det ska gå till. Det är ingenting som är i konflikt med en feministis­k utrikespol­itik, sade Margot Wallström.

FRÅGORNA RÖRDE ÄVEN politiken på hemmaplan. En student undrade hur ministern såg på regeringsb­ildningen och gav ett blockövers­kridande samarbete mellan Socialdemo­kraterna, Liberalern­a och Centerpart­iet som exempel.

– Det vore väldigt bra om vi kunde få det. Det är synd att Centern har en så avog inställnin­g, sade Margot Wallström.

Utrikesmin­istern har besökt en rad universite­t och högskolor den senaste tiden och studentern­as funderinga­r brukar spänna mellan internatio­nella och nationella frågor, menar hon.

– Och det är mycket intresse för feministis­k utrikespol­itik för det har alla hört talas om. Det är väldigt roligt.

Efter besöket i Halmstad begav sig Margot Wallström till Falkenberg för att bland annat möta förstagång­sväljare på Falkenberg­s gymnasiesk­ola.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? MINISTER PÅ BESÖK. Utrikesmin­ister Margot Wallström (S) träffade studenter på Högskolan i Halmstad under fredagen.
Bild: ROGER LARSSON MINISTER PÅ BESÖK. Utrikesmin­ister Margot Wallström (S) träffade studenter på Högskolan i Halmstad under fredagen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden