Hallandsposten

Gångbron i Kinnared har invigts

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

”Kommunen visar ofta framåtanda och den här bron är viktig för Kinnared.”

LENA SOMMESTAD landshövdi­ng i Hallabd

Efter tio års väntan kunde gång- och cykelbron över Västerån, vid skolan i Kinnared, äntligen invigas i går eftermidda­g.

I över tio år har Hylte kommun arbetat för att få Trafikverk­et (dåvarande Vägverket) att bygga en bro för gång- och cykeltrafi­k över Västerån vid skolan i Kinnared.

– Till slut tröttnade vi och kommunfull­mäktige beslutade i juni förra året att vi bekostar den själva i stället, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyr­elsens ordförande.

HYLTE KOMMUN lade in 2,4 miljoner kronor i bygget och fick drygt 700000 kronor i stöd av Jordbruksv­erket.

Även de lokala företagen Gnotec och Derome Timber gick in och stöttade.

– Den här samverkan visar att Hylte är en företrädar­e för länet. Kommunen visar ofta framåtanda och den här bron är viktig för Kinnareds samhälle, säger landshövdi­ngen Lena Sommestad som var på plats för att inviga bron.

Men först att gå och cykla över den nya bron var barnen från Kinnareds fritids. Bron gör nu att de slipper använda bilvägen, som trafikeras av tung trafik, för att korsa Västerån på väg till eller från skolan.

– DET ÄR jättebra att bron äntligen är på plats, men det skulle inte behöva ta tio år. Vi hade önskat att Trafikverk­et skulle ha tagit ett större ansvar, säger opposition­srådet Anna Roos (C).

 ?? Bild: HYLTE KOMMUN ?? SYMBOLISK PROMENAD. Kommunen lät bygga en gång- och cykelbro för att höja trafiksäke­rheten för skolbarnen. Det var barnen som fick ta premiärpro­menaden över bron.
Bild: HYLTE KOMMUN SYMBOLISK PROMENAD. Kommunen lät bygga en gång- och cykelbro för att höja trafiksäke­rheten för skolbarnen. Det var barnen som fick ta premiärpro­menaden över bron.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden