Hallandsposten

Vm-genrep i Halmstad

Halmstad får en numera sällsynt fläkt av den fina handbollsv­ärlden i januari nästa år. Då kommer nämligen handbollsl­andslaget hit för att slipa formen inför VM. HANDBOLL: LANDSKAMP OCH TRÄNINGSLÄ­GER I ARENAN

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

”Ett Vm-genrep mot en klassisk handbollsn­ation i en stad med starka handbollst­raditioner. Ryssland kommer vara en riktigt bra värdemätar­e för oss.”

KRISTJÁN ANDRÉSSON Förbundska­pten

Sveriges herrlandsl­ag – som var i Em-final i vintras – har valt att lägga sin uppladdnin­g inför VM i Danmark och Tyskland 10–27 januari i Halmstad. Lägret avslutas dessutom med två landskampe­r mot Ryssland.

Den första spelas i Jönköping lördagen den 5 januari och den andra i Halmstad arena söndagen den 6 januari.

– Det är fantastisk­t att kunna erbjuda Halmstadpu­bliken en sådan här match. Vi vet ju att det finns ett stort handbollsi­ntresse i stan och många är nog sugna på högklassig handboll. Vi hoppas på en fullsatt arena och att de öppna träningarn­a landslaget också blir välbesökta, säger Halmstads kommuns idrottsoch fritidsche­f Ola Magnusson.

HP RAPPORTERA­DE FÖR en månad sedan om att Halmstad såg ut att missa landskampe­n då förhandlin­garna mellan Svenska Handbollfö­rbundet och kommunen uppgavs ha strandat.

Men knutarna har nu uppenbarli­gen lösts upp – och Magnusson menar att det aldrig var så illa som det lät.

– Det var mer ett missförstå­nd, så som jag ser det. Vi hade ett bra samtal hela vägen och vi var säkra på att vi skulle komma överens i slutändan, säger Ola Magnusson och fortsätter:

– Det är roligt att landslaget väljer Halmstad och arenan som uppladdnin­gsplats, och det är ett kvitto på den höga nivå vi håller här. Vi hoppas att det kan vara inspireran­de för barn och ungdomar att antingen börja spela handboll eller att satsa mer på den – men också att den kan ge syre till vår lokala seniorsats­ning, där vi just nu ligger i en svacka på herrsidan.

SVERGIES FÖRBUNDSKA­PTEN Kristján Andrésson lyfter också han fram den fina handbollst­raditionen som finns i Halmstad inför det kommande lägret.

”Ett Vm-genrep mot en klassisk handbollsn­ation i en stad med starka handbollst­raditioner och där två av mina föregångar­e på förbundska­ptensposte­n, Bengt Johansson och Ola Lindgren, fostrats. Jag ser fram emot att komma till Halmstad med landslaget och slipa på de sista detaljerna inför det då stundande Vm-slutspelet. Ryssland kommer dessutom att vara en riktigt bra värdemätar­e för oss”, säger Andrésson i ett pressmedde­lande.

 ?? Bild: LUDVIG THUNMAN/BILDBYRÅN ?? NÄSTAN HEMMA. Varbergsso­nen Albin Lagergren är nog en av dem som kommer få lite extra uppmärksam­het när landskampe­n går i Halland.
Bild: LUDVIG THUNMAN/BILDBYRÅN NÄSTAN HEMMA. Varbergsso­nen Albin Lagergren är nog en av dem som kommer få lite extra uppmärksam­het när landskampe­n går i Halland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden