Hallandsposten

Engström fortsätter vara med i toppen

- POVEL ARWIDSON MIKAEL MARTINSSON

Julia Engström fortsätter att hålla formen i Europatour­tävlingen i Frankrike. I ”halvtid” är hon bara ett slag från förstaplat­sen.

– Det kändes fortsatt väldigt bra i dag, jag hade något slag som studsade lite snett och som kostade mig en bogey, och jag satte inte puttarna riktigt lika bra i dag, men annars tycker jag att jag spelade på lika bra, säger Ringenäsgo­lfaren till Hp-sporten.

Efter en inledande superrunda i torsdags var hon i ensam ledning inför gårdagens 18 hål. Då gick hon på par med två birdies och två bogeys, vilket gör att hon fortfarand­e är med i toppen, dock ett slag efter förstaplat­sen.

– Det hade jag inte trott. Det är ju mitt första år och jag är glad att jag känner att jag kan vara med där uppe.

Nu har hon alla möjlighete­r att knipa en seger i tävlingen inför de sista två rundorna.

– Det är bara att gå ut i morgon och inte försöka tänka på vad som hänt eller hur man ligger, att bara fokusera på mitt eget spel, och det ska jag försöka göra.

Även klubbkompi­sen i Ringenäs GK Lynn Carlsson fortsätter spela bra i Frankrike. Hon bättrade på sina siffror från fyra till fem slag under par, och är på en delad femteplats.

– Jag hade ytterligar­e en bra dag på golfbanan, men jag tog väl inte till vara på lika många birdiechan­ser i dag, säger Lynn Carlsson.

Det var främst ett hål där hon hamnade i besvär.

– Jag gjorde en miss på tolvan, vilket resulterad­e i en dubbelboge­y. Men det är bara hälften av tävlingen som vi har spelat och jag känner att jag har ett bra utgångsläg­e inför fortsättni­ngen. Kan jag bara få bollarna närmare hål så ger det mig alla chanser till birdies.

 ?? Bild: JON OLAV NESVOLD/BILDBYRÅN/ARKIV ?? SEGERLÄGE. Julia Engström ligger tvåa på Europatour­en.
Bild: JON OLAV NESVOLD/BILDBYRÅN/ARKIV SEGERLÄGE. Julia Engström ligger tvåa på Europatour­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden