Hallandsposten

Johnsson Haahr jagar Sm-guld

-

Kopparberg­s Göteborg FC toppar Damallsven­skan med sju matcher kvar att spela. Med i laget – den tidigare Halmiaprof­ilen Amanda Johnsson Haahr, som dessutom fått förlängt kontrakt. – Jag tror vi har vad som krävs för att gå hela vägen, säger 22-åringen.

Det var förra helgen som det blev klart att Johnsson Haahr blir kvar i Göteborg även över säsongen 2019.

– Det är otroligt kul att få fortsatt förtroende. Det blir en bekräftels­e på att man gör något bra, och det är det man jobbar för varje dag, säger Johnsson Haahr.

DET ÄR NU ganska exakt ett år sedan yttermittf­ältaren lämnade Halmia och division 1 för Göteborg FC och damallsven­skan.

– Jag har trivts jättebra ända sedan jag kom hit. Vi är ett gott gäng och vi umgås mycket och har kul ihop. Dessutom är det en bra miljö fotbollsmä­ssigt, med många duktiga spelare och bra mentalitet på alla i laget.

OCH DE GÅR dessutom som tåget. Efter en åttonde plats i fjol toppar nu Göteborg allsvenska­n.

– Med tanke på förra året var det väl inga som hade några större förväntnin­gar på oss – och så här bra trodde nog ingen att det skulle gå. Men vi har fått in bra spelare och tränare, och så är vi som sagt en väldigt stark grupp, säger hon.

När Amanda flyttade upp förra året började hon också läsa på högskolan, men nu har hon lagt det på is för att satsa mer på fotbollen.

I ÅR HAR hon hittills varit delaktig i 14 av 15 matcher i allsvenska­n, och hon har gjort tre starter och ett mål.

– Överlag är jag väldigt nöjd med speltiden jag fått. Det tar ett tag att komma in *>Ålder: 22 år.

*>Familj: Mamma, pappa, bonusföräl­drar på båda sidorna, fem syskon.

*>Bor: Centrala Göteborg.

*>Intressen: Gillar att träna, träffa kompisar, kolla på fotboll.

*>Position:

anfallare.

Yttermittf­ältare/ *>Tidigare klubbar: Alets IK, BK Astrio, IS Halmia, Halmstads BK. *>Aktuell: Nyligen förlängt med Kopparberg­s Göteborg FC, som leder Damallsven­skan.

 ?? Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT/ARKIV ?? HITTAT NÄTET. Amanda Johnsson Haahrs första allsvenska mål kom mot Eskilstuna i augusti.
Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT/ARKIV HITTAT NÄTET. Amanda Johnsson Haahrs första allsvenska mål kom mot Eskilstuna i augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden