Hallandsposten

Rappast i käften inte alltid avgörande!

-

VAL. Valdagen är nu nära och debatterna och utfrågning­arna i TV och tidnings-tv (Expressen och Aftonblade­t) har varit otaliga. Efter en debatt framträder ofta några slags överdomare och uttalar sig om vem som vann debatten.

Ofta är det den som är mest rapp i käften som utpekas som vinnare. Men ska vi välja parti efter respektive partiledar­es munväder? Är det inte partiets program, valmanifes­t och vad partiet står för som är viktigast?

Dessa proffstyck­are som uppträder som överdomare och utser vinnare och förlorare kan inte de överlåta bedömninge­n till oss tittare/väljare. Tro inte att vi alla är idioter utan förmåga att självständ­igt göra en bedömning.

GÅ NU TILL val söndagen den 9 september och välj det parti vars program/ värderinga­r som står dig närmast och strunta i partiledar­nas munväder eller yttre attribut – om partiledar­en har mittbena, glasögon, skägg eller är hjulbent är ju helt oväsentlig­t.

TYVÄRR KOMMER VÄL dock ändå det hela sluta i en fullständi­g riksdagsrö­ra trots att AB Sverige behöver en handlingsk­raftig majoritets­regering. Inte ens den oheliga men för mig önskvärda alliansen S+M lär komma över 50 procent. Det är bara att hoppas på att blockpolit­iken går i graven.

Lennart Ericsson partipolit­iskt obunden

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden