Hallandsposten

Vall Beijner i het och naken kampanjfil­m

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

”Det är sådana scener jag måste lära mig att hantera som skådespela­re”

Det är intima scener i RFSU:S kampanjfil­m – och många kända profiler syns i bild. Hallänning­en och förre detta thaiboxare­n Madeleine Vall Beijner är en av dem. – Jag trodde att det skulle vara jobbigare att spela in scenerna än vad det var, säger hon.

Kampanjen heter ”Dear Condom” – och utöver Madeleine Vall Beijner och Daniel Beijner är bland annat kändispar som Peg Parnevik och Filip Kaspersen Lamprecht med.

– När jag fick veta att vi skulle vara i en boxningssa­l under inspelning­en kändes det väldigt bra. Det var ett grymt litet team och allt kändes naturligt, säger Madeleine.

I FILMEN FÅR man följa unga par som fångar varandras blickar som till slut leder till sex. Och det är intima och nakna scener som uppstår. Skulle du ha medverkat om partnern i filmen inte var din man?

– Jo, det skulle jag. Det är klart att det hade känts annorlunda, men det är sådana scener jag måste lära mig att hantera som skådespela­re. ”VIKTIGT BUDSKAP”.

Paren i filmen har inte sex på riktigt, men de hinner gå ganska långt. Syftet med kampanjen är att få unga att prata om kondomer på ett avdramatis­erat sätt, och uppmana folk att använda kondom. Vilket Madeleine tycker är viktigt.

– Filmen blev väldigt fin och det känns som att RFSU verkligen når ut till rätt målgrupp, säger hon och fortsätter:

– Att använda kondom kommer säkert aldrig bli sexigt, men det får heller aldrig vara pinsamt att använda skyddet. Det ska vara en naturlig del.

FÖR MADELEINE VAR projektet något helt annat än det hon tidigare har testat på.

– Inom film har jag alltid varit krigare eller fighter. Jag tackade ja MADELEINE VALL BEIJNER för att det här var något helt annat, och här represente­rar vi oss själva. Men det var skönt att min man var med, säger hon.

MADELEINE VALL BEIJNER har tidigare tagit Sm-guld, Nm-guld, Em-guld och Vm-brons inom thaiboxnin­gen. Efter att ha fått en hjärnskada tvingades hon att sluta.

2017 hade Hollywoodf­ilmen ”Wonder Woman” premiär, och Madeleine var med i en mindre roll. Men det var en stor film. Hur har livet varit sedan dess?

– Det är klart att det har öppnat dörrar, folk fick nys om vem man var. Jag har både svenska och internatio­nella projekt på gång, men jag kan tyvärr inte avslöja något ännu, skrattar hon.

 ?? Bild: RFSU ?? Syftet med filmen är få unga människor att förstå vikten av att använda kondom under samlag.
Bild: RFSU Syftet med filmen är få unga människor att förstå vikten av att använda kondom under samlag.
 ?? Bild: RFSU ?? NAKET. Före detta Halmstadbo­n Madeleine Vall Beijner och hennes man Daniel Beijner i RFSU:S kampanjfil­m ”Dear Condom”.
Bild: RFSU NAKET. Före detta Halmstadbo­n Madeleine Vall Beijner och hennes man Daniel Beijner i RFSU:S kampanjfil­m ”Dear Condom”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden