Hallandsposten

Hammers tipp

ISHOCKEY: JOHANSSONS MÅL ÄR ÄNDÅ ALLETTAN EFTER JUL

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

En ny säsong står för dörren. Halmstad Hammers tippas allmänt tillhöra de sämre lagen i den södra Hockeyetta­n, men tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson är optimistis­k.

– Vi har ett lag som jobbar hårt och kommer att bli tufft att möta. Vi får se vad det leder, men målet är att gå till Allettan, säger Fredrik Johansson, som just nu förhandlar om en fortsättni­ng som tränare i klubben.

– Vi för diskussion­er och försöker komma till skott. Tanken är att förlänga med ytterligar­e ett år nästa säsong, konstatera­r han.

Efter ett första år i klubben som slutade med kval neråt lyfte Johansson Hammers ordentligt under 2017/18 och var inte långt i från att föra laget till playoff till Allsvenska­n.

MEN SOMMARENS transferfö­nster har varit allt annat än roligt för HH som blivit av med stora delar av fjolårets trupp – inklusive succéforma­tionen med Martin Pärna, Erik Borg och Gustaf Berling.

Den stora omsättning­en på spelare och rekryterin­gen av unga talanger från lägre divisioner har gjort att många tippar Hammers i den nedre regionen av tabellen.

På måndagens upptaktstr­äff i Nybro gav Svenska Spel lägst odds på Troja Ljungby som seriesegra­re (3,50) medan en topplats för Hammers skulle betalas med 50 gånger pengarna. Bara Hanhals, 60, och nykomlinge­n Mörrum, 75, var sämre.

– Det är bra kvalitet på lagen i den här serien så det kommer att

bli en tuff resa. Jag tror att det blir jämnare än i fjol då flera lag, precis som vi, tappat toppspelar­e, men vi ska visa att hårt arbete lönar sig, säger ”Fredda”.

Hugo Johansson, nyförvärv från Grästorp och assisteran­de kapten i Hammers, håller med.

– Jag vet själv hur jobbigt det var att spela i Halmstad. Hammers är en ödmjuk klubb där varje poäng är viktig och i Grästorp fick vi aldrig något gratis i den ishallen, konstatera­r Hugo.

Han fortsätter:

– MEN DET är inte så många som tror på oss och det är en fördel. Det känns som om vi kan få många gratispoän­g för att motståndar­na underskatt­ar oss.

Fem lag går som vanligt till Allettan efter jul och av de tolv tränarna trodde fyra att Troja Ljungby vinner

serien. Lika många röster fick Kallinge/ronneby medan Kristianst­ad och Dalen noterades för två vardera.

JOHANSSONS FAVORIT ÄR just Dalen.

– Det är en klubb som har kontinuite­t. Dalen har fått spetsspela­re och behållit grundstomm­en. Det är oerhört viktigt att kulturbära­rna finns kvar i en klubb. Själv får han börja om. – Det är lite jobbigt. Jag brukar säga att det tar tre år att bygga ett lag och fem minuter att rasera det, men det som är bra är att jag har kvar rutinerade spelare som Sebastian Nilsson, Alexander Wadlund och Niklas Bunnstedt, som får kliva fram lite extra i år. Är det några av nyförvärve­n som sticker ut?

– Vi har två bra målvakter och spännande spelare i Sakarias Andersson, Hugo Johansson och Markus Nygren, som gjort en del poäng under försäsonge­n. Sedan hoppas jag att det är många av våra egna som får ett lyft.

På tisdag är det genrep mot Hanhals som gäller för Hammers, där bara Jonas Blidby (fotfraktur) saknas. Sedan börjar allvaret på fredag då Troja Ljungby står för motståndet i premiären i Ljungby arena.

 ??  ?? ALLA TRÄNARNA. Stående från vänster: Henrik Alfredsson, Tyringe, Niklas Högberg, Hanhals, Mikael Gath, Kristianro­nneby. stad, Tim Brithén, Helsingbor­g, Phillipe Horsky, Vimmerby, Roger Forsberg, Troja Ljungby, Charles Franzén, Kallinge/ Sittande från vänster: Sami Lehtinen, Nybro, Lenny Eriksson, Kalmar, Fredrik Johansson, Hammers, Andreas Ernebrand, Mörrum och Per Gustafsson, Dalen.
ALLA TRÄNARNA. Stående från vänster: Henrik Alfredsson, Tyringe, Niklas Högberg, Hanhals, Mikael Gath, Kristianro­nneby. stad, Tim Brithén, Helsingbor­g, Phillipe Horsky, Vimmerby, Roger Forsberg, Troja Ljungby, Charles Franzén, Kallinge/ Sittande från vänster: Sami Lehtinen, Nybro, Lenny Eriksson, Kalmar, Fredrik Johansson, Hammers, Andreas Ernebrand, Mörrum och Per Gustafsson, Dalen.
 ?? Bild: JAN-OWE WIKSTRÖM ??
Bild: JAN-OWE WIKSTRÖM
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden