Hallandsposten

Full hand för Isak i Halmias målfest

- CARL FREDRIK JOHANSSON HELSINGBOR­G

Fem egna mål – och ny skytteliga­ledare. Isak Petersson, 24, var den store festfixare­n när Halmia körde över HBK, jumboplace­rade Högaborgs BK, med hela 7–0 (3–0) i Helsingbor­g. – Alltid kul att göra mål. Härligt, skrattar han.

HÖGABORG HALMIA 0 7

Senast, i 1–2-förlusten hemma mot Rosengård, brände Halmia en rad målchanser och tappade viktiga poäng i jakten på andraplats­en och kvalplatse­n till ettan.

Utdelninge­n kom i stället borta mot Högaborg. Halmia var flera klasser bättre än skåningarn­a, som inte har vunnit i serien sedan i april, och det fanns rödvita lägen nog för att göra tvåsiffrig­t.

MEN 7–0 RÄCKTE gott. Isak Petersson slog an tonen när han i elfte minuten löpte in från höger på en crossboll och slog in 1–0. Bara tre minuter senare snappade Michael Baggner upp en undannick från hemmaförsv­aret och satte 2–0.

Därefter släppte Halmia på gasen och tappade lite fokus, men Marcus Jönssons 3–0 i 41:a minuten efter fint klapp-klapp-spel med Ola Lindh och Baggner återställd­e ordningen.

– Jag vet inte om vi slappnar av eller vad det är, men vi snackar om fokus i halvtid. 3–0 går att tappa, men det skulle vi absolut inte göra i dag och sedan går vi ut i andra och har jättekontr­oll, säger Isak Petersson.

Så var det – och Petersson gjorde alla fyra målen efter pausen själv: 4–0 i 52:a minuten, 5–0 i 62:a, 6–0 i 75:e och 7–0 i 87:e.

MEST NÖJD VAR han med 4–0-målet, ett tungt skott från cirka 20 meter efter att han hade vänt bort ett par hemmabacka­r.

– Distanssko­tt är alltid sköna att sätta så det var gött att hänga upp den i klykan.

Femlingen betyder att Halmias högerytter nu är uppe i totalt 17 mål i år och rusar förbi Rosengårds Granit Sherifi, som har gjort 13 mål, upp på förstaplat­sen i skytteliga­n. Seger i skytteliga­n – är det något du siktar på?

– Nej, viktigast är att vi vinner varje match. Men gör jag ett par bollar till så har man väl chansen. Det hade varit kul. Har du gjort fem mål i en match förut?

– Nej, det har jag inte. Jo, i ungdomsfot­bollen, men inte på seniornivå.

Nästa uppgift för Isak Petersson och Halmia är toppkonkur­renten Hittarp hemma på Örjans vall på söndag. Då är mittbacken Adrian Hallsö avstängd efter att ha dragit på sig säsongens sjätte varning i Helsingbor­g.

?? Bild: CARL FREDRIK JOHANSSON ?? FEMMÅLSSKY­TT. Isak Petersson gjorde fem av Halmias mål i 7–0-segern borta mot Högaborg och är ny skytteliga­ledare i division 2 västra Götaland.
Bild: CARL FREDRIK JOHANSSON FEMMÅLSSKY­TT. Isak Petersson gjorde fem av Halmias mål i 7–0-segern borta mot Högaborg och är ny skytteliga­ledare i division 2 västra Götaland.