Hallandsposten

”Den bästa ligan vi har haft i Sverige”

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

Med mängder av förstärkni­ngar är årets upplaga av Badmintonl­igan på förhand kanske bäst någonsin. Och Halmstad BMK ska vara med och fajtas om guldet. – Jag tror helt klart vi kommer vara ett av topplagen, säger lagets singeletta Felix Burestedt.

INFÖR BADMINTONL­IGAN

Premiär för Halmstad 18 september

I våras blev det semifinal för Halmstad BMK. Och när de danska nyförvärve­n Rasmus Messerschm­idt och Irina Andersen förstärkt truppen kan man nu sikta ännu högre.

– Målet är final, och är man väl där kan ju allt hända. Våra nyförvärv kommer att bredda och spetsa truppen ytterligar­e – vår bästa tjej i Sofie Holmboe Dahl är ju fortfarand­e skadad, så att vi får in Irina där blir jättevikti­gt. Överlag har vi en väldigt jämn trupp utan några riktiga svagheter, säger tränaren Niclas Rosengren.

MEN HALMSTAD ÄR långt ifrån ensamma med att komma med en slagkrafti­g trupp i år. Sett till alla utländska – främst danska – nyförvärv många av klubbarna har plockat in ser det ut att bli en riktigt bra och jämn liga. Bland annat har Trollhätta­n knutit åt sig världsstjä­rnan Hans Kristian Vittinghus, och nykomlinge­n Påvelund har klart med fem nya spelare – vilket gör de till en av favoritern­a direkt.

– Alla lag kommer vara bra i år, och det kommer inte finnas några garanterad­e vinster, utan alla kan slå alla, säger Rosengren. Felix Burestedt håller med: – Det är helt klart den bästa ligan vi haft i Sverige. Det är jättebra för svensk badminton och vi kommer se spel på en högre nivå, säger han. Vad kommer krävas av er för att hänga med i täten?

– Nu när det blir så jämnt blir det viktigare att vara med från start, och att man inte kommer till en match ofokuserad eller trött. Det blir också viktigare att vi som lag håller ihop och är starka.

SJÄLV HAR HALMSTADS herrsingel­etta redan fått en smakstart på säsongen, när han vann en Grand Prix-tävling i Umeå förra helgen.

– Jag har haft en bra uppladdnin­g i sommar och jag har lyckats hålla mig skadefri. Så jag känner mig jättesugen och i bra form.

Det är också IFK Umeå som står för motståndet i Halmstads premiär på tisdag. Ett lag som förstärkt med Swedish Open-vinnaren Michelle Sködstrup och har Sm-vinnaren Gabriel Ulldahl i laget.

– De har några duktiga spelare, men vi har bättre bredd och de ska vinna alla 50/50-matcher för att ha en chans, menar Burestedt.

Halmstads herrsingel­etta Felix Burestedt har redan visat fin form inför säsongen – föra helgen vann han en Grand Prix-tävling i Umeå.

26-årige Rasmus Messerschm­idt spelar annars i danska Vaerlöse, och är en stark herrsingel­spelare som också är användbar i dubbel.

När Skogås lade ner sin verksamhet valde 19-åriga Irina Andersen Halmstad, och blir ett viktigt tillskott när Sofie Holmboe Dahl fortfarand­e är skadad. * Felix Burestedt, Rasmus Messerschm­idt, Mikkel Mikkelsen, Filip Suwanphink­ha, Colin Hammarberg. * Irina Andersen, Sofie Holmboe Dahl, Louise Eriksson. * Tränare: Niclas Rosengren och Ronny Gunnarsson

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? FLYGANDE START.
Bild: JARI VÄLITALO FLYGANDE START.
 ??  ?? NYFÖRVÄRV 2.
NYFÖRVÄRV 2.
 ??  ?? NYFÖRVÄRV 1.
NYFÖRVÄRV 1.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden