Hallandsposten

Aktivitets­huset kickar in hösten

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

”Här finns så stora möjlighete­r.” AHMAD ALDOUAMNA Ordförande Aktivitets­huset

Nästan ett år har gått sedan Aktivitets­huset på Campus Laholm öppnades. Nu pågår många slags aktivitete­r där. Men det finns plats för fler.

– Det här huset är navet, men det händer mycket runt omkring också, säger Roger Larsson, verksamhet­schef för fritidsled­arna.

– Det är en plats för alla. Man kan också komma hit efter skolan och studera, säger Ahmad Aldouamna som är ung ordförande i styrelsen för Aktivitets­huset.

AKTIVITETS­HUSET SLOG upp portarna den 22 september i fjol. Tanken med den nya avdelninge­n på Campus Laholm var att de som ville syssla med någon aktivitet nu skulle få chansen.

Det har också blivit aktivitet i huset. Det spelas teater i Blackboxen, här spelas musik och flera föreningar har kommit in.

Men riktig snurr har det ändå inte blivit. Därför fixar styrelsen en kick in fredagen den 21 september.

– Vi vill att folk kommer in och får kolla på vad som händer inom dessa väggar. Här finns så stora möjlighete­r, säger Ahmad Aldouamna.

På eftermidda­gen fram till klockan 18.30 är alla åldrar välkomna. Det utlovas musik, frågesport och en tävling där det gäller att komma med många och bra idéer på vad mer som kan göras i huset.

KVÄLLARNA ÄR däremot vigda till unga mellan 13 och 25. Som ett slags fritidsgår­d?

Nej, någon traditione­ll fritidsgår­d där ledare hittar på och ordnar aktivitete­rna är det inte. Fritidsled­aren Elin Rosenkrant­z säger:

– Det handlar om en omställnin­g från vad en fritidsgår­d är. Vi ska inte serva ungdomarna så mycket.

Däremot kan det som händer i huset mycket väl likna en frititdsgå­rd.

– Bara för att det heter Aktivitets­hus behöver man inte aktivera sig hela tiden. Man kan faktiskt lika gärna ta en fika, säger ungdomssam­ordnaren Sofia Larsson.

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? KICKAR IN. Mohammed Alsaadi, Elin Rosenkrant­z, Ahmad Aldouamna och Roger Larsson bjuder till kick in och hoppas att fler ska få upp ögonen för Aktivitets­huset.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N KICKAR IN. Mohammed Alsaadi, Elin Rosenkrant­z, Ahmad Aldouamna och Roger Larsson bjuder till kick in och hoppas att fler ska få upp ögonen för Aktivitets­huset.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden