Hallandsposten

HBK tappade poäng mot Bois

SPORT: Halmstads BK hade behövt ta tre poäng för att blanda sig i toppstride­n i Superettan. Men man fick nöja sig med 1–1 mot Varbergs Bois.

-

”Tio tunga tappade poäng mot bottengäng­en. Som dessutom är seriens fyra sämsta bortalag! Det duger förstås inte.”

0–2 mot Norrby, 2–2 mot IK Frej, 1–2 mot Gefle och 1–1 mot Varbergs Bois.

Två ynka poäng av tolv möjliga hemma på Örjans vall mot Superettan­s bottenlag.

Där har ni den enkla förklaring­en till varför Halmstads BK ”bara” ligger på fjärdeplat­s i stället för på en allsvensk plats.

Tio tunga tappade poäng mot bottengäng­en. Som dessutom är seriens fyra sämsta bortalag! Det duger förstås inte. Inte när detta var den gyllene chansen att krympa avståndet till Falkenberg­s FF på allsvensk plats till sex poäng och framför allt – AFC Eskilstuna på kvalplats till två.

Men nu vet vi. HBK klarar inte av att föra spelet mot lagen på den nedre halvan. Punkt slut.

– När vi ska ta snabba beslut tar vi för lång tid på oss och när vi har tid på oss att ta det lugnt stressar vi upp oss och därför blir det periodvis väldigt korta anfall, försökte Hbk-tränaren Igor Krulj analysera derbyt efteråt.

För nästjumbon Bois behöver inte alls be om ursäkt för poängen, även om själva målet kom ologiskt när HBK för en kort stund tycktes ha kopplat greppet. Tvärtom var det Varberg som hade de få linjer i spelet som fanns medan nog ingen av de 1 655 på Örjans vall (vilken sorglig derbypubli­ksiffra!) kunde upptäcka HBK:S.

– Jag ville se bättre rörelse, högre bolltempo och att vi skulle utnyttja kanterna mycket mer. Det sa jag i paus, förklarade Igor.

MEN TROTS EN marginell bättring efter paus kommer Hbk-tränaren när han ser matchen igen att upptäcka ett helt stillaståe­nde innermittf­ält som hellre slår alibipassn­ingar än hotar i djupled, ytterbacka­r som alldeles för sällan fyller på framåt och två helt isolerade forwards på topp. Och ett lag som knappt vinner en duell eller andraboll. Då är det svårt, för att inte säga, omöjligt att skapa ett fungerande spel.

Han får också se hur hans kollega Joakim Persson blixtsnabb­t bytte kant på Sebastian Möller och Jakob Bergman och stoppade ”blödningen” på Bois högerkant där Gabriel Gudmundsso­n till en början hade lekstuga innan han helt försvann.

– Han är ju inte ”normalsnab­b” så jag var tvungen att agera efter Möllers gula kort, förklarade Persson.

SÅ GLÖM ATT HBK har ett bra spelprogra­m kvar med både Landskrona Bois och IFK Värnamo hemma. Bottenlag.

Hellre då Brage och Örgryte från den övre halvan. För hemma mot topplagen Helsingbor­g, Falkenberg­s FF och AFC Eskilstuna har det blivit sju poäng av nio möjliga.

Och redan mot Gais på tisdag är det hög tid att våga ändra i laget där vissa behövs ruskas om och andra, som Marcus Mathisen, Höskuldur Gunnlaugss­on, Andreas Bengtsson och – varför inte, Andreas Hadenius förtjänar chansen från start.

För det här spelet kommer inte att ta HBK tillbaka till tätstriden med bara åtta omgångar kvar.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? RÄCKTE INTE. Johan Oremo gjorde 1–0 för HBK i slutet av första halvleken. Men man lyckades inte hålla resultatet och nästjumbon Varbergs Bois fick med sig en poäng från matchen.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN RÄCKTE INTE. Johan Oremo gjorde 1–0 för HBK i slutet av första halvleken. Men man lyckades inte hålla resultatet och nästjumbon Varbergs Bois fick med sig en poäng från matchen.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? STEGET EFTER. Hat trick i våras mot Jesper Modigs Varbergs Bois. Nu inte ens ett avslut för HBK:S skyttekung Kosuke Kinoshita.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN STEGET EFTER. Hat trick i våras mot Jesper Modigs Varbergs Bois. Nu inte ens ett avslut för HBK:S skyttekung Kosuke Kinoshita.
 ?? Jan-owe Wikström 010 471 51 61 • jow@hallandspo­sten.se ??
Jan-owe Wikström 010 471 51 61 • jow@hallandspo­sten.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden