Hallandsposten

Illuster skara föreläser

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

En ambassadör, en professor och en socialchef hör till den illustra skara som ska slå bildning i Knäredsbor­na i höst. Ett gäng Goa Grabbar bidrar med julstämnin­g.

Faktiskt är det bara män i höstens föreläsnin­gsprogram i Knäred. Bortsett från mansdomina­nsen är det en salig blandning av lärdom och erfarenhet­er som åhörarna kommer att få sig till livs.

– Jag tycker att vi har fått ihop ett varierat och bra program. Något om ett annat land, något om dialekter, och utblickar till Putin är alltid intressant, säger Lars Ingemarson, ordförande i Knäreds föreläsnin­gsförening.

Föreningen som bildades 1913 har under året gått och blivit modern.

– Vi har en egen hemsida. Där lägger vi ut vårt program, säger ordförande­n.

SVEN-OLOF PETERSSON inleder hösten på tisdag med att berätta om sina sex år som ambassadör ”i landet upp och ner” – Australien, världens giftigaste land med världens lyckligast­e invånare.

Dialekter blir ämnet när Carl-erik Lundbladh, docent i nordiska språk vid Lunds universite­t, talar 9 oktober. Hans senaste bok handlar om halländska dialekter.

”En socialchef emeritus kåserar” är namnet på föredraget 30 oktober. Föreläsare­n Thomas Rosendal är före detta socialchef i Osby kommun och son till den kände prästen Fader Gunnar.

RYSSLANDS PRESIDENT Putin står i fokus 20 november, då statsvetar­professorn Bo Petersson från Malmö universite­t gästar bygdegårde­n.

Säsongen avslutas som vanligt med julsång och kaffe. Goa Grabbar står för underhålln­ingen 4 december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden