Hallandsposten

Att ta bort motionssli­ngan rimmar illa med miljö- och hälsotänke­t

-

MOTIONSSLI­NGA. Blev mycket besviken när jag nyligen uppmärksam­made att motionssli­ngan vid Trottaberg ska avvecklas och belysninge­n plockas ner. Den är och har varit till mycket glädje och användning för alla åldersgrup­per, allt från familjer med småbarn/ barnvagn till äldre pensionäre­r som lätt kunnat ta sig ut på promenad i vacker och avkoppland­e skogsmiljö, till alla oss som använder slingan för jogging på skonsamt underlag. Likaså används den flitigt av förskolor och skolor i området för friluftsak­tiviteter.

LÄSTE ATT KOMMUNEN och samfälligh­eten som äger marken inte kunde komma överens nu när arrendet löpte ut och skulle omförhandl­as, men man kan undra hur mycket ansträngni­ng som gjorts från kommunens sida för att komma fram till en lösning. Det bor många i närområdet, som även håller på att växa i och med den planerade fortsatta utbyggnade­n av nya bostadsomr­ådet Albinsro.

Det är gång- och cykelavstå­nd till slingan för många som kanske nu väljer att ta bilen till exempelvis Galgberget i stället för att kunna komma ut och motionera/promenera i naturen, om man ens kommer att ha möjlighet till det i fortsättni­ngen. Rimmar illa med det miljötänk och hälsofrämj­ande arbete som kommunen vill stoltsera med.

ATT DET EVENTUELLT planeras en ny slinga/utbyggnad av befintlig slinga någon annanstans är ju en klen tröst, kan ta många år om det ens blir av. En besviken motionär

bland många

 ?? Bild: HP/ARKIV ?? OMTYCKT. Motionssli­ngan vid Trottaberg i Halmstad försvinner, vilket väcker besvikelse.
Bild: HP/ARKIV OMTYCKT. Motionssli­ngan vid Trottaberg i Halmstad försvinner, vilket väcker besvikelse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden