Hallandsposten

Rapport från sunkigaste villan (och damen) i stan

- CECILIA WERNER

När jag är sjuk dricker jag ingefärste. Smoothies på färsk frukt funkar också. Även om det tar emot så duschar jag varje morgon – det är extra viktigt att känns sig fräsch när man inte mår bra. Ha. Ha. Ha. Som om. Jag har nyss vaknat till från Förkylning­en från helvetet och det finns egentligen bara en sak att säga: När jag är sjuk har sunkighete­n ingen gräns. The sunkighet has no limit.

Jag VET att man ska dricka pressad frukt och bubbelvatt­en och se till att få frisk luft och vitaminer. Men jag kan inte.

NÄR JAG ÄR sjuk är det bara två saker min kropp vill ha, nej kräver: Mount Everest-stora berg av vaniljglas­s och /eller rostat bröd med sjöar av smält smör.

Medan jag sväljer glass eller smörat bröd känns det bra. Sen är allt skit igen.

Jag kan inte läsa för då mår jag illa. Jag kan inte lägga mig och sova för då hostar jag så jag kräks. Jag kan inte borsta tänderna efteråt för det orkar jag inte. Jag måste dricka Treo eftersom huvudet dunkar av hostan och sen mår jag illa för att jag druckit Treo.

”Efter en vecka är jag smutsig, deprimerad och tre kilo tyngre. Så också denna gång.”

Duscha finns inte. Gå ut finns inte. Ta på sig annat än samma joggingbyx­or och t-shirt som de senaste dagarna finns inte. Vad finns? Att halvsitta i sin säng och blunda och tänka att när detta är över ska jag aldrig, aldrig klaga mer i hela mitt liv.

EFTER EN VECKA är jag smutsig, deprimerad och tre kilo tyngre. Så också denna gång. Då slutade gästtoalet­ten fungera. Tvärstopp. Sen samma sak med badrumstoa­n. Och någon timme senare förvandlad­es tvättstuge­golvet i källaren till en pool.

Och vet ni, det kändes på något sätt helt rimligt att behöva ringa spolservic­e och se på från fönstret hur en stackars människa försökte luckra upp massa bajs med ett järnspett i en brunn i trädgården.

(Sa jag att sunkighete­n inte hade någon gräns?)

MEN NU ÄR jag snart frisk. Och spolbilen fixade stoppet. Det visade sig till och med att felet inte låg på vår tomt utan i rören under gatan = inte vårt fel = inte vår kostnad. Och vi kan spola våra toaletter, halleluja.

Men det var sjutton vad det var dammigt på badrumshyl­lan? Varför är det bara jag som städar i det här hus…

Tyst min mun så får du socker. Jag ska aldrig klaga mer!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden